ULUSAL

Yok Artık Google!

 
 1134
Yok Artık Google! - Teknoloji konusunda inanılması güç ürünler geliştiren Google, kameralı ve akıllı gözlüğü Google Glass`tan sonra kendinden kameralı kontakt lens için patent aldı.
Bafra Haber

 |  - Teknoloji konusunda inanılması güç ürünler geliştiren Google, kameralı ve akıllı gözlüğü Google Glass`tan sonra kendinden kameralı kontakt lens için patent aldı.

Üretilecek teknoloji ile Google`ın yeni nesil ürünü Google Glass`i küçülterek sadece göze takılabilecek bir kontakt lens boyutlarına getirilmesi planlanıyor. Google Glass`in aksine analizciler, ürünün ses kontrolü ile değil karmaşık ve özgün göz kırpma hareketleri ile kontrol edileceğini belirtti.

Yeni teknoloji için alınan patent gene Google`ın duyurduğu glikoz seviyesini ölçen kontakt lensten birkaç ay sonra duyuruldu. Google`ın gizemli laboratuvarı olarak bilinen Google X Labs`de icat edilen buluş sayesinde milyonlarca diyabetik hastası kan şekerlerini kanlarını vermeden ölçebilecekler.

Patenti inceleyen uzmanlar, Google`ın kameralı kontakt lens teknolojisi sayesinde körlerin de görme yetilerinin bir kısmına sahip olma ihtimallerinin olduğunu belirtti. Normal şartlarda gözü görmeyen bir kişinin lensi taktığında, kamera gördüğü nesneyi tanımlayabilecek. Bu sayede cihaz çevrenin farkında olup bunu kullanıcısıyla paylaşabilecek.

Ürünün ayrıntıları hala gizemini korurken bütün bilişim severler Google`dan gelecek yeni bir açıklama bekliyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yok Artık Google! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0