GÜNDEM

Yetkiyi Kaybeden Türk Eğitim-sen`den Sert Açıklama

 
 248
Yetkiyi Kaybeden Türk Eğitim-sen`den Sert Açıklama - Uzun zamandır Bafra`da yetkili sendikalığı elinde bulunduran Bafra Türk Eğitim-Sen temsilciliği, yetkinin Bafra Eğitim Bir-Sen`e geçmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Uzun zamandır Bafra`da yetkili sendikalığı elinde bulunduran Bafra Türk Eğitim-Sen temsilciliği, yetkinin Bafra Eğitim Bir-Sen`e geçmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Bafra Türk Eğitim-Sen Başkanı İbrahim Akekmekçi, yaptığı açıklamada yetkinin başka sendikaya geçmesine rağmen yönetim kurulları ve işyeri temsilcileri ile dik durduklarını ifade etti.
Başkan İbrahim Akekmekçi bu dönem bazı öğretmenlerin yönetici odalarına çağrılıp baskıya uğradığını belirtti.

Başkan İbrahim Akekmekçi`nin açıklaması şu şekilde:

2014-2015 Eğitim öğretim yılını kamu çalışanları açısından yoğun bir mücadele yılı olarak hep birlikte yaşadık. Özellikle eğitimde yaşanan keşmekeşliğe, hukuksuzluğa, baskıya hep birlikte şahit olduk. Sayısal olarak ilk defa yetkili olamasak da yönetim kurullarımızla, işyeri temsilcilerimizle ve değerli üyelerimizin dik duruşuyla direncimizin arttığını gördük.

Verdiğimiz onurlu mücadelede desteğini esirgemeyen cesur yürekli üyelerimize, okul temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve tüm gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

Menfaati için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanın ellerinden öpmeyi Türk Eğitim-Sen olarak şeref telakki ediyoruz.

Rüzgârların sert estiği fırtınalı havalarda oradan oraya savrulan yapraklar elbette olacaktır. Ancak Türk Eğitim-Sen  koca bir çınar gibi kökü sağlam ve tüm haşmetiyle dimdik yükselmektedir. Kış biter yeniden bahar gelir. Hafif gönüllü insanlar günü, büyük yürekler geleceği yaşarlar. İşte onlar gerçek dava adamlarıdır.

İşimizin zorluğunu en başından beri bilerek, mücadelemizde hiçbir zaman ihmal, yılgınlık ve bıkkınlığa kapılmadık. Yoğun gayretlerimiz oldu, girmediğimiz öğretmenler odası, sorunları anlatmadığımız kişi, ulaşmadığımız köy kalmasın istedik. Belki bazı korkuları ve kaygıları aşamadık; bitmeyen beklentileri aşamadık. Ancak hep doğruları anlattık.

2014 yılında çıkarılan yasa ve yönetmelikle başlayan süreçte paralel yapı adında suni düşmanlıklar oluşturarak eğitim yöneticisi vatanperver binlerce kişiyi hukuksuz değerlendirmelerle görevden aldılar. Yerlerine kendilerine göre kapı kulluğu yapabilecek müdür ve müdür yardımcılarını atadılar. Bu bağlamda mantaliteyi görmeniz açısından İlçemizde okul müdürlüğü yapan bir öğretmenin söylediğini aktarayım.

"Bizleri topladılar; biz sizleri siyaseten atattık ona göre davranın. Hepiniz çalışıp üye yapmazsanız kibarca ananızı ağlatırız; dediler..."  Birçok okul yöneticisinin idare odalarına öğretmen arkadaşları çağırarak neler yaşandığını da anlatmaya gerek yok herhalde.

İdareci olmanın bir bedeli vardı; sağ olsunlar bazı arkadaşlar ne yazık ki bu bedeli ödedi.

Kendince norm fazlası, ek ders, aday öğretmenlik ve rotasyon kaygısıyla acz içindeki arkadaşların; "İnanmadığım halde burada olmak zorundayım" türü mektuplarını, mesajlarını söylememe bile gerek yok.

Milletvekillerinin, vasıfsız milli eğitim müdürlerinin ucuz işlerle uğraştığı bir dönemden geçtik.

Bu gerçeklikleri bahane bulmak adına değil eğitim camiasının bir kısmının geldiği durumu görmeniz açısından aktarıyorum.

Bir tarafta haksızlıklarla mücadele edenler diğer tarafta inanmadığı halde boyun bükenler.

Bir tarafta kamu çalışanlarını masada satanlar, diğer tarafta itiraz edip eylem yapan, hak arayanlar.

Bir tarafta memurun iş güvencesini elinden alarak payanda yapmaya çalışanların şakşakçıları, diğer tarafta mücadele edenler.

Bir tarafta hak ve hukuk dinlemeyenler, diğer yanda demokrasiyi, hukuku, liyakati savunanlar.

Bir tarafta Cumhuriyeti ve Milli değerleri yozlaştıranlar, diğer yanda Milli şuura sahip çıkanlar.

Takdiri değerli eğitim emekçilerimize ve kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz.

Türk Eğitim-Sen tüm eğitim çalışanlarının çalışma ideallerinin siyasi endişeden kurtulması adına bir ümittir. Kısa vadede antidemokratik yöntemlerle çoğunluğu ele geçirmek ne eğitime, ne de eğitimciye yarar sağlayacaktır.

Biz kurumsal olarak kin ve garez üzerine sendikacılık yapmadık, yapmayacağız da... Hiç kimsenin siyasi görüşüne, inancına bakmadan Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olarak hukukun önünde eşit haklara sahip olduğuna inanıyor ve buna göre hareket ediyoruz.

Eğitim çalışanlarının gelecekte bu gerçeği daha iyi görerek Türk Eğitim Sen`in onurlu mücadelesinde saf tutacaklarına inanıyoruz.

Sendikal mücadele bir süreçtir. Her zaman kazanamayabiliriz. Ancak kazananlar onurlu duruşundan taviz vermeyenlerdir.
Saygıyla duyurulur.

İbrahim Akekmekci
Türk Eğitim-Sen İlçe Yönetim Kurulu Adına

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yetkiyi Kaybeden Türk Eğitim-sen`den Sert Açıklama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0