EĞİTİM

Yeşilyazı Ortaokulundan " Bariyerleri Yık, Yepyeni Kariyerlere Başla" Projesi

 
 122
Yeşilyazı Ortaokulundan " BariyerleriYık, Yepyeni Kariyerlere Başla" Projesi - Yeşilyazı ortaokulu Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ERASMUS+KA1 okul eğitimi personel hareketliliği programı kapsamında 2015 yılı başvurusunun yapıldığı ve 2016-2017 yıllarında uygulanacak olan " Break AlltheBarriers; Start FershCareers" ( Bariyerleri Yık; Yepyeni Kariyerlere Başla) isimli projenin tanıtımı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yeşilyazı ortaokulu Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ERASMUS+KA1 okul eğitimi personel hareketliliği programı kapsamında 2015 yılı başvurusunun yapıldığı ve 2016-2017 yıllarında uygulanacak olan " Break AlltheBarriers; Start FershCareers" ( Bariyerleri Yık; Yepyeni Kariyerlere Başla) isimli projenin tanıtımı yapıldı.

Proje tanıtımına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri ve davetli misafirler katıldı.

Proje sunumu yapan okulun İngilizce öğretmeni Mustafa Yavuz, " Projemizde okulumuz ile birlikte 4 iştirakçimiz daha bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla AB, AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Milli Eğitim Bakanlığıdır. Ancak projelerin başvuru aşamasında sona erdirilmesi ve değerlendirme aşamalarından birinci derecede Türkiye Ulusal Ajansı sorumludur. Erasmus programı 2014 yılında başladı ve 2020 yılına kadar sürecek. 2015 yılında Türkiye Ulusal Ajansı`na 1916 okul KA1 Okul eğitimi hareketliliği programından hibe almak için başvurdu. Bu okullardan 88`i asil olarak, 477`si ise yedek olarak seçildi. Asil olarak kabul edilen ve bu kapsamda hareketlilik faaliyetlerine başta okul müdürü, müdür yardımcısı, İngilizce öğretmeni, Türkçe öğretmenleri, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve beden eğitimi öğretmenleri katılacaktır. Bu anlamda İngiltere, İrlanda, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Estonya ve İspanya ülkelerinde gerçekleşecektir dedi.

Akabinde, öğrenciler şiirlerini okudular ve koroyla mini konser verdi.

Yeşilyazı ortaokulunda ayrıca kütüphane, test odası ve fotokopi odasının açılış yapıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, " Yeşilyazı mahallesi ovanın denize en yakın bir yeridir. Bu mahalle paylaşmayı ve bölüşmeyi bildiği için, başarısını paylaştığı için Bafra`mızın diğer okullarına örnek teşkil etmesiyle birlikte, bu güzel projeyi kim düşündüyse, kim hayata koyduysa ve kim devam ettiriyorsa yürekten tebrik ediyorum. Hazırlanan projenin, şimdi açılışını yapacağımız kütüphane bunun bir ürünüdür. Bu okul mahalleler arasında kırsal alanlara çok önemli ivme kazanmıştır. Bir iş yapılırken heyecan duyulmuyorsa o iş yapılamaz. Başarısından dolayı projeyi hazırlayan Mustafa Yavuz`u tebrik ediyorum.  Yeşilyazı okulunun öğrencileri, okuldaki değerli öğretmenlerimizin sayesinde, onları çok başarılı çalışmaları ile diğer mahallelerdeki okullara örnek oluyorlar. Bu okulumuz Bafra Kaymakamlığı proje koordinasyon merkezine sık sık gelip ziyaret ediyor. Çalışkanlar yalnız kalmamalı desteklenmeli, alkışlanmalı ve sayıları çoğaltılmalıdır. Türk çocukları Avrupa çocuklarıyla yapacak hiçbir yarışmada mağlup olmamalılar. Mutlaka yapacakları her yarışta galip bitirmeliler. Ben bu felsefeyi Kurt Dereliden duydum. Kurt Dereli diyor ki; " her çıktığım yarışmada Avrupa`da arkamda 15 milyon Türk`ün olduğunu hissettim. Onun için güreştim, onun için de şampiyon oldum" diyor. Onun için bizim çocuklarımızın gelecekte Avrupa`da şampiyonlar olacaklarına inanıyorum. İşte bu projeler bunların göstergesidir. Açılışını yaptığımız kütüphane boş kalmasın" dedi.

 

Son olarak halk oyunlarının ekibinin oynadığı oyunlarla sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yeşilyazı Ortaokulundan " Bariyerleri Yık, Yepyeni Kariyerlere Başla" Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0