ULUSAL

Yeni Başbakanın İlk Sözleri

 
 613
Yeni Başbakanın İlk Sözleri - AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoğun istişareler neticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedi.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoğun istişareler neticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kez toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Başbakan Erdoğan, partililerle istişaresinin ardından genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, genel başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.
Başbakan Erdoğan, toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile geldi. Erdoğan'ın ardından genel başkan adayı olarak açıklanan Davutoğlu ilk kez kürsüye gelerek, partililere hitap etti.

Sözlerine "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başlayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoğun istişareler neticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize Merkez Yürütme Kurulu üyesi kardeşlerime, dostlarıma, MKYK üyesi arkadaşlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın kolları ve gençlik kolları üyelerimize, dava arkadaşlarımıza teşekkürü ve minneti bir borç biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, siyasi hareketler, sosyal hareketler, zor ve kritik süreçlerde aldığı kararlarla olgunlaşırlar. Yine zor ve kritik süreçlerde oluşturdukları gelenekle kurumsallaşırlar ve asırlara sirayet eden devlet geleneklerini oluştururlar.

AK Parti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi değildir. AK Parti hareketi kökü tarihin derinliklerine giden geleceği de atide istikbale yürüyen köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa ve ihya etmek üzere yol çıkmış bir kadronun hareketidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir ve bu kritik süreçte gösterdikleri liderlikle Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bütün parti kademelerimizle birlikte bu kritik süreçten sonra daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, eğer bu adaylık süreci sonrasında bu adaylığımız delegelerimiz tarafından kabul görürse ve bu göreve ben onlar tarafından layık görülürsem, yine hiç kimsenin tereddüdü olmasın ki son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir.

12 yıl önce 'hasta adam' muamelesi gören bir ülke ayakları üzerinde yükselmiş, birçok yerde büyük sıkıntılarla karşılaşan bir millet tarihi misyonunu hatırlamış ve kutlu bir yürüyüşe çıkmıştır. Bu kutlu yürüyüş hedefe ulaşacaktır. İster paralel yapı adı altında, ister başka adlar altında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse bilsinler ki AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi duracaktır."

DAVUTOĞLU: "FİTNE TOHUMU EKMEK İSTEYENLER FIRSAT BULAMAYACAK"
Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım şundan emin olunuz ki bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bizim gerek dava ahlakımız gerek devlet ahlakımız bu kritik dönemleri kararlılıkla aşmayı şimdiye kadar birçok kere başarmıştır, bundan sonra da başaracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu devlet ve demokrasi restorasyonu hareketi içinde tabii ki AK Parti'nin kurumsallaşma kültürünün kökleşmesi yönünde de bu süreçte başlayan ve devam ede gelen istişare temelinde yepyeni bir dönem yaşanacaktır. Diğer partilerin kongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istişare süreci karşılaştırıldığında partimizin farkı ortaya çıkmaktadır. Biz de kongreler parçalanmaya değil bütünleşmeye, yeniden enerji üretmeye, yeni hamle aşkı kazanmaya vesiledir. Eminim önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz kongrede de bunu bir kez daha yaşayacağız. Yine devletler ve siyasi yapılar ancak süreklilik ve yenilenme arasında bir denge kurdukları zaman hayatiyetlerini sürdürebilirler. AK Parti bir neslin hareketi olarak başlamıştır ama bir nesille sınırlı değildir, nesiller de asırlarla da sınırlı değildir. Asırların derinliğinden gelen ve kıyamete kadar sürecek olan bir adalet, hak mücadelesinin adıdır AK Parti" ifadelerini kullandı.

Yenilenmenin bir zaruret olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Faniler için yenilenme kaçınılmazdır, baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır. Sayın Cumhurbaşkanı bugün bu kutlu göreve istişareler neticesinde bendenizi aday göstererek aslında hem büyük bir onuru bana yaşattınız hem de tarihi bir sorumluluğu omuzlarımıza verdiniz. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirirken her zaman sizlerden güç alacağıma eminim. Rabbime bu tarihi sorumluluğu yerine getirirken onun da yolundan ayrılmamayı niyaz ediyorum. Sizlerden de bu uğurda hep beraber çıktığımız yolda omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimize ve milletimize zarar vermemesi için AK Parti'ye de zeval vermesin. Çünkü bugün artık AK Parti devletimizin ve milletimizin yükselişiyle aynı anda zikredilmektedir. Çünkü milletimizi kucaklayan yegane siyasi parti AK Parti'dir, çünkü devletimizi bir fetret devrini kapatarak tekrar inşa eden hareketin adı da AK Parti'dir. Allah bu yolda bize güç, kudret versin. Allah utandırmasın. Herkese çok teşekkür ediyorum." 

AHMET UMUR ÖZTÜRK - SİNAN USLU - TÜRKER BEKTAŞ 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yeni Başbakanın İlk Sözleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0