SAMSUN

Yedaş Ekipleri Sahaya Çıktı

 
 682
Yedaş Ekipleri Sahaya Çıktı - YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Sahaya çıktık ve 2014 yılı sonuna kadar her bölgede iyileştirme çalışmaları yapacağız "Hedef, gün boyu kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi" dedi.
Bafra Haber

 |  - YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Sahaya çıktık ve 2014 yılı sonuna kadar her bölgede iyileştirme çalışmaları yapacağız "Hedef, gün boyu kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi" dedi.

Elektrik dağıtım şebekesinin mevcut ve ilerleyen dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlayan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından da onaylanan Master Plan ve Şebeke Modellemesi` çalışmaları çerçevesinde, 100. Yıl Bulvarı üzerinde yer alan mahalleleri besleyen dağıtım merkezinin dönüşüm çalışmalarını 2015-2019 yılları arasında planlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), müşterilerden gelen talepler üzerine dönüşüm çalışmalarını 2014 yılına çekti.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı hizmeti sunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda 2011 yılından itibaren kamu dönemindeki yatırımlarını 4 katına yükselten YEDAŞ, günümüz teknolojisi de kullanarak, yatırımlarını şebeke ve müşterilerinin gereksinimlerine uygun olarak yeniliyor. YEDAŞ, 2014 yılını "˜Yatırım Yılı` ilan ederek, şehir merkezlerinde ve kırsal alanlarda çalışmalarına başladı.

2011 yılından itibaren gerçekleştirdiği 300 milyon TL`lik yatırım bütçesiyle dağıtım şebekesini günümüz teknolojisi ile yenileyen YEDAŞ, merkez ilçeler ve kırsal alanları şantiyeye çevirerek, 2015 yılı sonunda 600 milyon TL`lik yatırım gerçekleştirecek. Ömrünü tamamlamış dağıtım merkezlerini ve şebekelerini yenilediklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Sahaya çıktık ve 2014 yılı sonuna kadar her bölgede iyileştirme çalışmaları yapacağız" açıklamasında bulundu.

"DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI STARTINI VERDİK"

Bölgesinde şehir merkezlerindeki havai hatları yer altına almak için şebeke hattı dönüşüm çalışmalarının startını veren YEDAŞ, "˜Kırsal iyileştirme ve yatırımı` projelerinin de 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması için düğmeye bastı. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, son zamanlarda kırsaldan gelen taleplerin üzerine 2015 yılında planlanan "˜Kırsal iyileştirme ve yatırımı` projelerini 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, "YEDAŞ, yatırıma açık, sürekli iyileştirmeyi amaçlayan bir şirket. Hangi bölgenin ne kadar yatırıma ihtiyacı var biliyoruz. YEDAŞ, müşteri memnuniyetine önem veriyor ve bu doğrultuda yatırımın bütçesel payını büyüttük. 2014 yılı sonuna kadar sahadayız. Hedefimiz enerjinin gün boyunca kaliteli ve kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaşmasıdır" diye konuştu.

"BÖLGENİN ENERJİ TALEBİNE ŞEBEKE YETERSİZ KALIYORDU"

Samsun`un İlkadım ilçesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde AYKOME Yönetmeliği kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi`nden izin alınarak başlatılan dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Genel Müdür Türkoğlu şunları kaydetti: "Bölgedeki dağıtım merkezini besleyen mevcut kablolar, yaklaşık 30 yıl önce tesis edilmiş olup, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmaktadır. Dolayısıyla iş yeri ve hanelerin yoğun olduğu Ulugazi, Kale, Saitbey, Kadıköy, Reşadiye, Hürriyet, Rasathane, Unkapanı ve Pazar Mahallelerinde yük tüketiminin arttığı dönemlerde sürekli arıza vererek, elektrik kesintilerine yol açmaktadır. Kablonun mevcut kapasiteyi karşılamakta zorlanması bir yana, 30 yıl zarfında 100. Yıl Bulvarı üzerinde yapılan imar ve yol çalışmalarında, birçok yerinden hasar görmüş ve ek yapılarak giderilmiştir. Bu eklerin her biri, kablonun akım taşıma kapasitesini azaltan ve ani bir yüklenmede sürekli arıza meydana getiren noktalardır. Amacımız, bölgede yer alan mahallelerde arıza kaynaklı elektrik kesintileri son bulmasıdır. Dağıtım merkezlerindeki yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra bu tür kesintilerin yaşanmayacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yedaş Ekipleri Sahaya Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0