SAMSUN

Yedaş, Çiftçiyle Birlikte Şebekeyi Yenileyecek

 
 98
Yedaş, Çiftçiyle Birlikte Şebekeyi Yenileyecek - YEDAŞ, Arazi Toplulaştırma Yasası kapsamında şebeke yenileme proje çalışmalarına başladı
Bafra Haber

 |  - YEDAŞ, Arazi Toplulaştırma Yasası kapsamında şebeke yenileme proje çalışmalarına başladı

Samsun'un tarımsal sulama bölgeleri olan Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçelerinde muhtarlarla ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayınladığı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere, Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2015 Yılında Destekleme Ödemesi Yapılmamasına ilişkin alınan kararlar görüşülerek, masaya yatırıldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na bölgenin sorunlarını anlatarak çözüm isteyen muhtarlar ve çiftçiler, elektrik dağıtımı şebekelerinde iyileştirme ve elektrik borçlarında yapılandırma yapılması konusunda taleplerini iletti. Genel Müdür Türkoğlu, Arazi Toplulaştırma Yasası kapsamında 'Şebeke Yenileme' proje çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Biriken elektrik borçlarına ait ödemelerin gerçekleşmesi konusunda da bölge halkına, yasadan olumsuz etkilenmeden destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.

"OLUMLU KARAR, ÇİFTÇİLERLE ORTAK HAREKET EDECEĞİZ"

Türkoğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bakanlar Kurulu'na sunduğu tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borçları ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı ile 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda, "Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2015 Yılında Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Karar" yürürlüğe konulurken, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında da tarımsal sulama bölgelerinin hemen hemen bütün sınırlarında, yollarında ve mülkiyetlerinde değişime gidildi. Bakanlar Kurulu'nun kararlarını değerlendiren YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Bu kararları olumlu görüyoruz. Yatırımlarla şebekelerimizi iyileştireceğiz, borçların ödenmesi konusunda da çiftçilerimizle birlikte hareket etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"DAĞITIM ŞEBEKESİNİ YATIRIM SÜRECİNDE DAHİL ETTİK"

Türkoğlu, "Bakanlar Kurulu kararı, çiftçilerimizin YEDAŞ'a olan borçlarını ödemesine yardımcı olacak, YEDAŞ ile elektrik borcu olan çiftçilerin ortak yolda buluşmasını sağlayacak. Zaten bölgede yapılandırma çalışmaları yapmıştık ve ödemeler gerçekleşiyordu. Muhtarlarımıza ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Arazi Toplulaştırma Yasası ile de bölgede dağınık olan şebekeyi toplayacaklarını belirten Türkoğlu, şunları söyledi:

"Kanun gereğince, arazi birleştirme çalışmaları başladı. Bölgedeki hemen hemen bütün sınırlar, yollar ve mülkiyetler değişecek. YEDAŞ'ın da elektrik dağıtım şebekesi değişime uğrayacak. Birçok köyün trafosu iptal olacak, yeni yerlerine konuşlanacak. Bölgede keşif ve projelendirme çalışmalarına başladık. Yatırım sürecine dahil ettik ve EPDK tarafından onayını bekliyoruz. Eski hatlarda acil değişiklikleri gerçekleştirdik. Kanunla birlikte, kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımı hizmeti sunacağız."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yedaş, Çiftçiyle Birlikte Şebekeyi Yenileyecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0