Kapıkaya Festivalinin ardından

İnsan bilmediği herhangi bir şeyin, konunun cahilidir, ilk kez yaptığı ya da karşılaştığı her durum karşısında eksiklikler yanlışlar yaptığı gibi… Ekstrem; kelime anlamı en uç, aşırılık, abartı.
Bafra'da geçen hafta uluslararası ekstrem Kapıkaya Festivali gerçekleştirdik daha doğrusu gerçekleştirmeye çalıştık. Çoğul konuşuyorum. Bafra adına gerçekleştirilen bu festivalde birey olarak bile hepimizin üzerine görev düştüğünü düşünüyorum… Dışarıdan gelen konuklara bir gülümseme, selam verme gibi.
Festivale gelince… Festival  çok geniş organizasyon isteyen bir etkinliktir, bunu az çok biliyoruz. Dedim ya acemilik, ilk kez yapılışı, eksikleri beraberinde getirir. Ukalalık yapıp berbat bir organizasyondu demeyeceğim çünkü memnuniyeti, memnuniyetsizliği hepimizi olumlu veya olumsuz etkiler. Bu yüzden öneriler getirebiliriz. 
Uluslararası dendiğinde öncelikle dışarıdan gelen konukların, yarışmacıların memnuniyeti, rahatı, öncelik olmalıdır. Bu açıdan baktığımızda tamam, ikamet edilecek alan temizlenmiş hazırlanmış fakat vatandaşların piknik alanı gibiydi daha çok. Bu bağlamda dışarıdan gelen yarışmacı ve yabancı konuklar ile vatandaşların kamp alanı ayrı olmalı. Uyku saatleri ve gece eğlenceleri açısından memnuniyetsizlik oluştu.
Güvenlik konusunda daha somut adımlar atılmalı
Gölgelik ve ağaçlık alanlar artırılmalı
Tonajı yüksek su depoları eklenmeli
Kamp alanının üst kısmındaki binalar restore edilerek teras cafe durumuna getirilmeli
Tozu kesmek için çimlendirme yapılmalı
Elektrik işine çözüm bulunmalı
Tuvalet alt yapısı oluşturulmalı
En önemlisi görev bölümü net olmalı her önüne gelen, her konuda bilirkişi olmamalı.
Yiyecek dağıtımında aşevinde, öncelik misafirlerin olmalı günü birlik gelen Bafralılar bu konuda daha hoşgörülü olmalı.
Personel, gerek çadır gerek diğer ihtiyaçlar konusunda öncelik hakkını misafirlerden yana kullanmalı.
En önemlisi rehber konusunda ve diğer konularla da  turizm yüksek okulundan destek alınmalı, işbirliği yapmalı.
Dedim ya bu festival bir, ilk kez yapıldı. İnşallah seneye daha organize bir şekilde yapılır, o yüzden de çalışmalara hemen başlanmalı. Memnun olmayan yabancı yarışmacılara ve konuklara ulaşılıp gönülleri alınmalı ki seneye başka taraflara kaymasınlar, bizim için büyük kayıp olur.  Amaç Bafralıların piknik yapması değil uluslararası gösteriler ve bunun daim olması.
Sevgiyle Kalın
Konca Vural
  • BafraHaber Yorum
  • Kapıkaya Festivalinin ardından içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0