Hasan Aslan Bafrahaber`de

“Altyapının mimarı Devrik Kral ne demişti” başlıklı haberimiz Hasan Aslan ve çevresinde ciddi rahatsızlık yarattı. Bir şehir efsanesi haline gelen ve her yağmur yağdığında hatırlanan altyapı ve borçlar konusu tekrar gündeme geldi. Öyle bir geldi ki fırtınaya dönüştü.

Yazımızın altından yorum ile haber uçuran Hasan Aslan Bafra Haber’i ziyaret etti.
Hasan Aslan’ın “yazdığını kabul ettiği” yorumu önce bir okuyalım:

Yorum Yapan : Misafir
Yorum Başlık : kimin uşağısın
sayın editör cumartesi Bafra’dayım, büronuza geleceğim erkekçe sen soracaksın ben cevap vereceğim. yalaklarında yanında olsun h aslan…

Ben soracağımı sordum, cevap hakkı olduğu için yorumlara kapatacağıma da söz verdim.

Şimdi hiçbir yoruma girmeden Hasan Aslan’ın açıklamasını yayımlıyorum. Bafra’yı yönetmeye talipli kişilerin özel hayatı ilgilendiren konular dışında eleştiriye son derece açık olmaları gerektiği hatırlatarak kendi yorumumu başka zaman bırakıyorum.

Söz konusu yazımın altına yorum yazarak beni “kimin adamısın, kimin uşağısın, kaç para aldın da bunu yazdın vb… yorumları yazanlara sadece şunu diyorum: Şu anda Bafra Haber’in ana manşetindeki 10 habere bakın! Kimin adamı olduğumu anlamanız bu kadar zor olmayacaktır.
Anlamayanlar için yazayım yine de…
Halkın adamıyım…
Doğruluktan, dürüstlükten yana olan halkın adamıyım.


HASAN ASLAN’IN GÜNDEMİ BOMBA GİBİ SARSACAK YAZISI

01,06.2012 tarihinde Bafrahaber.com’da yayınlanan şahsımla ilgili “altyapı”nın yanlış yapıldığı, Bafra’yı su bastığı, hatta buna dayanılarak hakkımda ahlaki kurallar dışında yanlış yapıldığını anlatan yazı ve yorumlar yalan ve yanlış haberler şahsımı rahatsız etmiştir.
03.06.2012 tarihi itibari ile Eski Belediye Başkanı olarak kamuoyunu bu yanlış haberden dolayı bilgilendirmek istiyorum.
1994 yılı yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olduğum günden itibaren Bafra’nın 100 yıllık sorunu görünen altyapıya hitaben çok konuşmalar yapılmış ama hiç icraata geçilmemişti.

1994 23 Nisan Bayramında Cumhuriyet Meydanında ilk defa Başkan olarak törene katıldığım bir gün, protokol ile birlikte, protokoldeki kişiler, o günün kaymakamı dahil  “Bir Koku Geliyor, O kokuyu hissediyor musun Başkan” diye Sordular.

Bir aylık Başkandım, bütün Bafra’yı gezmiştim. Hem yol kenarlarındaki algonlar, hem de evsel bağlantılar açıktan akıyordu.
Ve O protokole dedim ki; en kısa zamanda bu koku Bafra’dan gidecektir.

Ama bu iş çok zor bir işti. Yapması da hayal gibi görünüyordu. İki yıl içinde bu hayali gerçekleştirdim.

Hem de yanında içme suyu borularını değiştirdim. 192 km atık su borusu döşendi. Kızılırmak Kenarında ayrıca arıtma tesisi de yapıldı.

Ayrıca 400 km. su borusu, Dede dağı Köyündeki iki adet yeraltı su deposu, ayrıca birde ayaklı depo yapıldı.
Bu yapılan işlemlerin tamamı, atık suyun parasını hazine garantili “Dünya Bankasından alındı”.
İçme suyunun boruları ve depoları ile birlikteki masraf ise İller Bankasından alındı. O zamanın parası ile bu iki büyük projenin maliyeti, o zamanın parası ile toplamda eski para ile “60 Trilyon” şimdiki para ile “60 Milyon” Türk Lirasıdır.

Ancak atılan iftiralar, yazılan yazılar, yazılan yorumlar tamamen gerçek dışıdır.

Eğer bunları çok merak edenler varsa Bafra Belediyesinden 1999- 2004 ve 2007 yıllarındaki Bakanlık müfettişlerinin denetimlerinden geçmiş, şahsım ve ekibime teşekkürler yazılmıştır.
Bu harcanan paraların hiçbir kuruşu Belediye’nin kasasına girmemiş, ödemeler tamamen, hazine müsteşarlığından ve İller Bankası Kasalarından ödenmiştir.

Bu yazıyı sadece iyi niyetli, işten anlayan ve işi bilen Bafralı hemşerilerime ve dostlarıma bilgi olarak sunuyorum.

Hakkımda ki, yalan yanlış ahlaksızca yazılan hiçbir yorum ve yazıya da bundan sonra cevap vermiyorum.

Şayet 01.06.2012 tarihinde yayınlanan haberdeki iddiaları ve yorumları yazan kişi ve şahıslar, iddialarını ispat ederlerse mahkeme yollarına başvursunlar.

Edemiyorlarsa namussuzdurlar, şerefsizdirler, ahlaksızdırlar.
Bafra’da 01.06.2012 tarihinde yağan sağanak ve şiddetli yağmurdan dolayı, Bafra sular altında kaldı.

Ben Bafra Belediye Başkanlığımdan ayrılalı 8 yıl bir zaman oldu.

Eksiği varsa 8 yıl içinde 1 Belediye Başkanı ve şuan ki Mevcut Belediye Başkanı geçti.

Borç varsa ödesinler, Eksik varsa tamamlasınlar.
Benden kaynaklanan bir şey varsa gereğini yapsınlar. 10 senelik Belediye Başkanlığım dönemimde Bafra için elimden gelen her çalışmada elim taşın altındaydı.

8 Yılın hesabının Reçetesini bana çıkarmak vicdansızlıktır. Ben olduğu ve göründüğü gibi bir adamım. Hiçbir yere kaçmadım, evim Bafra’da Samsun Atakum’da da kirada oturuyorum. Her hafta sonu da Bafra’dayım.
HAASN ASLAN ADAY MI`

Bafra’da kimileri Bafra Belediye Başkanlığına Aday olacağımı sandığı için “Hasan Aslan Bafra’ya geliyor” diyorlar.

Ben zaten Size söylediğim gibi evim Bafra’da ve Bafra’daki sevenlerim ve Yakın dostlarımı ziyaret için geliyorum.

Bafra Belediye Başkanlığına Aday olma gibi bir düşüncem yok.

Ha! Çok istiyorlarsa Bafra Belediyesine, gerekirse aday da olurum. Bu sürecim kimseyi ilgilendirmez. Benim hakkım olduğu gibi her vatandaşımızın da hakkı vardır. Beni bu konuda zorlamayın.

Bafra için biz yeri geldi taşın altına elimizi de koyduk, gövdemizi de koyarız.

Bafra’da Hasan Aslan’ın yalakaları var deniliyor. Benim yalakalarım olmaz, gerçek dostlarım olur.

Onlar içinde elimden gelen ne var ise yaparım ve yapmaya hazırım. Ben Bafrahaber.com’da yayınlanan haber ve haberler için kimseyi muhatap almam ve bu saatten sonra da cevap da vermem.
Sesimizi  Bafra’ya ve  kamuoyuna duyurduğunuz için sizlere teşekkür ederim” dedi.

  • BafraHaber Yorum
  • Hasan Aslan Bafrahaber`de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0