Görülmüş billboard davasının davası

Bafra’nın gündemini 2 sene boyunca meşgul eden Billboard Davasının gerekçeli kararının açıklanması üzerine bir yazı dizisi hazırladık.

Önce, mahkeme kayıtlarına bağlı kalarak davanın özetini okuyacak, davada neler olup bittiğini hatırlayacak ya da öğreneceksiniz.

Son olarak geçen süreç ile ilgili kendi görüşlerimizi dile getireceğiz.

Okuyucuların sıkılmaması amacı ile yazılarımız bölümler halinde yayımlanacak.
Gerekçeli kararın yayımlandığı bölümün sonuna kadar yazılara hiçbir yorum katılmayacak.

Son yazımda, halktan bizi yönetmek için yetki alanların, yetkilerini ne kadar kötüye kullandığını, devletin imkânlarını nasıl peşkeş çektiklerini; encümen üyelerinin Bafra ile ilgili karar vermekten ne kadar aciz olduğunu; Belediye çalışanlarının birilerine menfaat sağlamak için ne planlar yaptıklarını; Milletin parasını korumakla görevli meclis üyesi ve siyasetçilerin mahkeme dışındaki fütursuz ve mahkeme içindeki ikiyüzlü tutum ve savunmalarını; Dürüstüm diye sonradan başa gelenlerin, kumpasa nasıl göz yumduğunu, tespih böceği gibi eski pislikleri nasıl takip ettiğini göreceksiniz.

Ve bu yazıda; Dünyanın en tehlikeli yaratığının sadece hukuk bilen hukukçular olduğuna da şahit olacaksınız.

Son yazım tabiî ki birilerinin canını sıkacak, üzecek... Taraftarları bize düşmanlık besleyecek, küfredecek, yalancılıkla suçlayacak. Biz bunları önceden gördük. Açılacak davalara, hakaretlere, iftiralara hazırız...

Mahkemeler ile ilgili çok kullandığım ancak kaynağını hatırlamadığım bir söz var. “Mahkemeler adaleti sağlamaz. Adalete bir şans tanır.”

Mahkeme adaleti sağlayamadı aksine adalete olan güveni sarstı. Keşke mahkeme aşamasında yazı yazma yasağı olmasaydı da, eleştirilerimizi zamanında, iş işten geçmeden yapsaydık. 

Şimdi görülmüş davanın davası olur mu diyenleriniz çıkacaktır...
Olur! Adaleti sağlayamayacağız ama dava ile ilgili son sözümüzü söyleyerek adaletsizliği bir kez daha ortaya koyacağız.
Ali İhsan Başaloğlu

  • BafraHaber Yorum
  • Görülmüş billboard davasının davası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0