Gazeteciliğe yapılan saldırılar demokrasiye saldırıdır

Gazetecilige yapilan saldirilar demokrasiye saldiridir

“Bafra Haberi” internet haber sitesinin muhabiri Mehmet Eren Sivrikaya, bıçaklama olayına karışan 2 şüphelinin adliyeye çıkarılma anında fotoğraf çekerken, şüphelilerin yakını tarafından fiili saldırıya uğradı ve görüntü alması engellendi.

Bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Genç arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Gazeteciler, haber alma ve yayma özgürlüğü kapsamında, kamuoyunu bilgilendirmek için her türlü bilgiye ulaşma ve bunları yayma hakkına sahiptir. Bu hak, Anayasamızın 28. maddesinde de güvence altına alınmıştır.

Bu olayda, gazetecinin muhabirlik görevini yerine getirmesi sırasında, herhangi bir hukuka aykırılık söz konusu değildir. Fotoğraf çekmek suç değildir. Eğer bir suç varsa yayımlandığında oluşur.

Gazeteciler, hak ve sorumluluklarının bilincinde, görünen gerçekler ile kamu yararı oluşturmak amacı ile haber yazarlar. Haberi yazarken de en az zarar ilkesini göz önünde bulundururlar. Bu ilke kapsamında, hangi fotoğrafın kullanılıp kullanılamayacağına kendileri karar verir.

Şüphelinin aile yakınları, suça karışmış şahsın haber olmaması için muhabire saldırmıştır. Bu saldırı, gazetecinin haber alma ve yayma özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasi ve basın özgürlüğüne yönelik bir tehdittir. Gazeteciler bu tür saldırılar ile yıldırılarak asayiş haberi yapmaktan kaçınabilir.

Asayiş haberleri, haberciliğin önemli bir parçasıdır. Bu haberler, toplumda meydana gelen önemli olayları kamuoyuna duyurarak, halkın bu olaylardan haberdar olmasını sağlar. Bu durum, halkın kendi güvenliğini sağlamasına ve suçlardan korunmasına yardımcı olur. Asayiş haberleri sayesinde toplumda farkındalık oluşur. Asayiş haberleri sayesinde kolluk kuvvetlerinin iş ve işlemleri toplumun önünde şeffaf bir şekilde gerçekleşir.

Bir hırsızlık haberi, insanların evlerini ve işyerlerini daha güvenli hale getirmelerine, Bir dolandırıcılık haberi, insanların kendilerini dolandırıcılardan korumalarına, Bir trafik kazası haberi, insanların trafik kurallarına daha dikkatli olmalarına yardımcı olabilir.

Yargı haberleri, halkın yargı sisteminden haberdar olmasını sağlar. Bu haberler, halkın yargı sistemini daha iyi anlamalarına ve yargı sürecine güven duymalarına yardımcı olur. Yargı haberleri, yargı sürecini kamuoyuna duyurur. Bu haberler, yargı sürecinin şeffaf ve hesap verebilir olmasını sağlar. Yargı haberleri, suçluların cezalandırılmasına yardımcı olur. Bu haberler, halkın adalete olan inancını güçlendirir. Yargı haberleri, toplumda önemli konularda farkındalık yaratır. Bu haberler, halkın önemli sosyal ve hukuki sorunlara dikkatini çeker. 

Bir uyuşturucu kaçakçılığı davasının yargılandığı haber, toplumun uyuşturucu kaçakçılığı konusunda farkındalığını artırabilir. Bir tecavüz davasının yargılandığı haber, toplumun tecavüz konusunda farkındalığını artırabilir. Bir yolsuzluk davasının yargılandığı haber, toplumun yolsuzluk konusunda farkındalığını artırabilir.

Bu haberler yapılmadığında, toplumda hiçbir sorun yokmuş gibi bir hava oluşur. Sorunlar göz ardı edilirken daha da büyür ve derinleşir ve çözümü çok daha zor bir hal alır.

Dolayısıyla, gazeteciliğe yapılan saldırılar demokrasiye saldırıdır. Gazetecilerinize sahip çıkın, demokrasinize sahip çıkın.

Ali İhsan Başaloğlu

6 Eylül 2023, BafraHaber.Com


  • BafraHaber Yorum
  • Gazeteciliğe yapılan saldırılar demokrasiye saldırıdır içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 188131
06 Eylül 2023
13:46
  • Yorum Id: 188131
  • 06 Eylül 2023
  • 13:46

Çok teşekkür ederiz. mesleğine saygısı olan ve her ne olursa olsun yanın duran bafrahaber haber sitesi sahibi ali ihsan başaloğlu'na teşekkürü borç biliriz.

User defaultYorum Id: 188116
06 Eylül 2023
12:11
  • Yorum Id: 188116
  • 06 Eylül 2023
  • 12:11

Yaptığınız iyi haberler iyi örnek oluyor bafrada yaşanan kötü olaylar ise haber yapıldığı zaman ise ibret almamıza ve daha dikkatli olmamıza yardımcı oluyor toplum olarak bilinçleniyoruz ben bafra haberden razıyım bizi tam zamanında ve doğru bir biçimde bilgilendiriyor

User defaultYorum Id: 188102
06 Eylül 2023
08:06
  • Yorum Id: 188102
  • 06 Eylül 2023
  • 08:06

Halk özgürlüğü = basın özgürlüğü ile eştir. kınıyorum hareketi yapan savcılıkça soruşturma açılması gerekir.