Ağır sıklet müzisyen

Agir siklet muzisyen
Başlığı görünce eminim şaşırdınız. Bende şaşkınım. 
1,83 boyunda, 120 kiloda bir ağır sikletin müzisyen olma ihtimali elbette düşüktür fakat mümkün.
Bafra Beşyol muhitinde oturuyor.
Sabahları beş kilometre kadar turlar, spor salonunda ortalama üç bin kez ip atlar, yaklaşık dört saat antrenman yapar. Onu Boks, Kick Boks, Wush hu, Muay Thai müsabakalarında görebilirsiniz, tümün de ağır sıklette dövüşen lisanslı sporcudur, balkan kupası ve onlarca madalyası vardır.
Geçmişte ekranlarda çokça görüldü fakat spor yaparken değil…
İyi bir perküsyon ustasıdır. Sekiz yıl süresince ritim tutmuş, Şarkıcı Gül ve Kibariye’nin arkasında davul, tef ve bateri çalmıştır.
Ne spor ne de müzisyenlik yaparken karşılaşmamış ama yine de aşinalık var diyorsanız, kuvvetle ihtimal Cumhuriyet caddesinde geçimini sağlamak için açtığı ve daha sonra iflas ettiği çiğ köfteci dükkânından bir dürüm yemişliğiniz vardır.
Beyaz tenli, yeşil gözlü, turuncu sakallı, uzunca. 27 Yıllık yaşamına o kadar çok şey sığdırmış ki, gerçekten film gibi.
Serkan Cezairli.
1988 yılında doğdu, çok az yetişen ağır sıklet boksörlerden biri oldu. Öyküsü bir hayli renkli, devamını gelin ondan dinleyelim.
Hem ağır sıklet boksör hem müzisyen olan birini sen duydun mu?
Hayır duymadım.
Peki nasıl oldu?
Babam Sadık Cezairli perküsyon ustasıydı, beş yaşında davul çalmaya başladım. İki kardeşiz, abimle birlikte müzisyenlik yaptık, o konservatuardan mezun oldu. Ney virtüözüdür. Ben konservatuara gitmedim, Türk Sanat müziği ve Hafif Batı müziğinde ritim tuttum, 8 yıl profesyonel olarak musiki cemiyetinde çaldım, konserlere gittim. 
Perküsyon da böylesine kıymetli bir yeteneğe sahipken neden devam etmedin?
Spor yapmayı çok sevmiştim, tutkuydu bende. Karar vermek aslında bu yüzden kolay oldu fakat bir sporcu olarak hayatınızı idame ettirmenin ne kadar güç olduğunu içine girdiğinizde daha iyi anlıyorsunuz.
Maddi zorluklarına biraz değinir misin?
Her şeyden önce çok dikkatli ve doğal beslenmeniz gerekiyor. Sporda en önemli şey istikrardır. Her gün antrenman yapmanız, her an hazır olmanız gerekiyor. Tüm bunları yaparken başka bir iş yapmanız ve para kazanmanız pek mümkün olamıyor, buna vakit kalmıyor. Kısa dönem esnaflık maceramda bunu çok iyi anladım.
Boksa merakın ne zaman başladı?
Çocuk yaşlarda ilgi duyuyordum. Muhammed Ali idolümdü. Onun bir sözünden çok etkilenmiştim “Seni yoran karşındaki yüksek dağlar değil ayağının altındaki çakıl taşıdır” Bu yüzden her zaman hedefini yüksek tutmalı ve çok istemelisin.
Hedefin nedir?
Bir Müslüman boksör, bir Türk, bir Bafra’lı olarak bayrağımı uluslararası camiada dalgalandırmayı çok isterdim. Gönlümde yatan aslan budur.
Boks yeteri kadar ilgi görüyor mu?
Türkiye’de hak ettiği ilgiyi görmüyor ne yazık. Futbol dışındaki spor dallarına ilgi hep yetersiz kalıyor. Bireysel sporlara ilgi gösterilse çok Olimpiyat Şampiyonu çıkaracağımıza eminim. Bunun örneğini 2014 yılında Güreş’te hem Avrupa üçüncüsü hem de aynı yıl Dünya Şampiyonu olan genç kardeşimiz Furkan Bayrak’ta gördük, hemşerimizdir. 2015 de Avrupa ikincisi olmuştur. 
Tekrar boksla devam etmek ister miydin?
Boks, Kick Boks, Wush hu, Muay Thai… Hepsinin yeri bende özel, boksun yeri elbette başka fakat hepsinde başarılı olmayı çok istiyorum ve bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğim.
Bafra da bireysel sporlara katılım nasıl?
Öğrencilerle Wush hu maçları yapıyoruz, Mayıs ayında Ahmet Kurt hocamızın önderliğinde uluslararası Balkan Şampiyonası maçları yaptık, sekiz yabancı ülke temsilcisi misafir edildi. Milli Antrenörümüz ve hocamız Sn. Ahmet Kurt’a çok teşekkür ederim.   On beşe yakın Milli sporcu çıktı. Kamplarımız belirli bir disiplinde gerçekleşiyor. Bu ekibin çok başarılı olacağına inanıyorum, yakın zamanda Avrupa da çok ses getirecek. Burada destek görmemiz çok önemli.
Ağır bir sakatlık geçirdin mi ya da ara vermek zorunda kaldığın zamanlar oldu mu?
Boks doğası gereği sert geçen, darbe aldığınız bir spor. Maç öncesine önem veririm, rakipler genellikle birbirini tahrik ederler, bu durum maçın daha sert geçmesini sağlar. İstanbul’da müsabakalara katıldığım dönemlerde ağır darbeler aldım ama ara vermemi gerektiren bir sakatlığım olmadı. 
Takımlarınız kimlerden destek görüyor?
Takımımızı düzenli destekleyen İlçe Spor Müdürümüz Osman Şenocak’a buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisi geçmişte profesyonel sporcu olduğu için bizi çok iyi anlıyor, bu konuda şanslıyız. Kaymakamımız Sn. Halis Arslan ve Belediye Başkanımız Zihni Şahin’ e de sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.
Yeni nesil sporculara ne önerirsin?
Yaptıkları işe saygı duymalarını. Spor disiplini her şeyden önce gelir. Sporcu ailesine, çevresine ve rakibine saygılı olmalı. Önce başarılı olmaya önem vermeli, önceliği para olmamalıdır. Para zamanla gelir. Spor bir istikrar olayıdır. Bu yüzden antrenmanlar hiç bitmez.
Serkan Cezairli henüz 27 yaşında. Ağır sıklet boksör, Milli Takım antrenörü, müzisyen ve alçakgönüllü. Daha büyük destekler alması gerçekten çok önemli.
Sporcularımızı gençliğinde, en başarılı olabilecekleri dönemde desteklemek gerekir.
Başarılarının devamını dileriz Serkan Cezairli, memleketimizi ve ülkemizi layıkıyla temsil edeceğine inanıyoruz.

  • BafraHaber Yorum
  • Ağır sıklet müzisyen içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0