GÜNDEM

Yazarlar Uğur Anadolu Lisesinde Ağırlandı

 
 139
Yazarlar Uğur Anadolu Lisesinde Ağırlandı - Uluslararası 4. Bafra Neyzen Tevfik Şiir Şöleni için Bafra Musiki Cemiyeti, Bafra Şiir Kulübü, Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin konukları olan yurt içi ve dışından gelen yazar ve şairler, akademisyenler Kuşcenneti gezisi sonrası Samsun Atakum Uğur Anadolu Lisesince okulda misafir edildiler.
Bafra Haber

 |  - Uluslararası 4. Bafra Neyzen Tevfik Şiir Şöleni için Bafra Musiki Cemiyeti, Bafra Şiir Kulübü, Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin konukları olan yurt içi ve dışından gelen yazar ve şairler, akademisyenler Kuşcenneti gezisi sonrası Samsun Atakum Uğur Anadolu Lisesince okulda misafir edildiler.

Konuk yazarlar, başta Samsun Uğur Lisesi`nde görev yapan Bafralı Tarih Öğretmeni ve Bafra Şiir Kulübü Yönetim kurulu üyesi Burhan Güven tarafından Uğur Lisesi`ne davet edildiler. Burada Bahçeşehir, Uğur Eğitim Kurumları, Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Aslan Tonyalı, Okul Aile Birliği Başkanı Mihrican Yapıcı, Okul Aile Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Dege, Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Güngör Bostancı, Okul Aile Birliği Üyesi Havva Elmalı ve Sevinç Deniz Odabaş, Esra Ateş ve Atakum Çakırlar Muhtarı Nami Deniz tarafından karşılandılar.

Konuk şair ve yazarlar okuldaki tanışmadan sonra topluca okulun yanında yer alan Çakırlar Korusu`na gidip burada Uğur Anadolu Lisesi`nin onurlarına verdiği yemeğe katıldılar. Bafralı ve Uğur Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni, şair Burhan Güven konuyla ilgili olarak şöyle dedi:"Bazı akaklıklar nedeniyle buraya vaktinde yetişemedik. Bizleri burada sabırla beklediler. Ben mikrofonu Okul Müdürümüz sn. Aslan Tonyalı beye bırakıyorum" Okul Müdürü Aslan Tonyalı "Değerli misafirlerimiz, eğitime Uğur Hazırlık Lisesi olarak devam ediyoruz. Kısa bir süre de Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi`nde Müdürlük yaptım. 2012- 2013 yılında yeni binaya taşınınca ayrıldım. Yani Bafra`yla bu şekilde bir gönül bağım var fakat sevindiğim bir Kolay denince akla Neyzen Tevfik geliyor. Aslında bu yılki 4.süymüş ama bana göre 30. su olmalıydı tanıtım açısından fakat olsun geç başlamış olsun. Uluslararası alana taşınması da iyi. 12 ülkeden konuklarımız var sanıyorum, Hoş geldiniz diyorum tekrar. Geçen yıl biz okul olarak İtalya`daydık. Halk Oyunları Festivali için. En yakın dostumuz Yunanistan ile birlikte olduk. Dilimiz ayrı olsa da bir baktık, halk oyunlarında hep aynı. Kemençe sesini duyan geliyor. Türkiye`nin değişik yerlerinden gelen sizlere Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumları olarak hoş geldiniz diyoruz. İyi ki geldiniz. Bizleri onore ettiniz."

 Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat da şunları söyledi:

"Değerli dostlar, böyle sıcak bir sofrada, sıcak insanlarla beraber olmaktan bir Bafralı, bir Samsunlu olarak mutluyum. İnşallah gelecek senelerde etkinliğimizin bir ayağını da sn Belediye Meclis Üyemizin ve sn. Ahmet beyin de dediği gibi burada da gerçekleştiririz. Mühim olan kültürü, sanatı el birliğiyle, dostluk ve beraberlik içersinde yapmaktır. Bizleri bu sofrada ağırlayan Okul Aile Birliği`ne, okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Tekrar mikrofona gelen Burhan Güven "Devlet erkanı beklemeyi sevmez. Aslında burada sn. kaymakamımız da olacaktı ama Devlet`i temsilen yine de bir arkadaşımız var hem de seçilmiş bir kardeşimiz; Çakırlar`ın bu havalenin muhtarı İlhami Deniz`e söz veriyor ve arz ediyorum"

Çakırlar Muhtarı İlhami Deniz de konukları burada ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Güngör Bostancı ve Okul Aile Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Dege, okul aile birliği üyesi Havva Elmalı ve Esra Ateş de konuk yazar ve şairlere "hoş geldiniz" dediler.

Konuklar için verilen yemekte şairler şiirlerini okudular. Şarkılar, türküler söylediler ve Neyzen Tevfik ile ilgili anıları dile getirdiler. Program,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

________________________

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yazarlar Uğur Anadolu Lisesinde Ağırlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0