Tanıtım

Yazar Kasada Eft Pos Dönemi Başlıyor

 
 155
Yazar Kasada Eft Pos Dönemi Başlıyor - İlandır - 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile perakende satış yapan tüm mükellefler yazar kasalarını yeni nesil EFT POS yazar kasa ile değişecek.
Bafra Haber

 |  - İlandır - 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile perakende satış yapan tüm mükellefler yazar kasalarını yeni nesil EFT POS yazar kasa ile değişecek.

Bafra`nın Bilgi İşlem`de öncü firması Onur Bilgi İşlem, VERA DELTA, HUGIN, INGENICO VE INTERPOS Yazar kasa markalarını hizmetinize sunuyor.

Vera Delta, Hugin, Ingenico Ve Interpos  yazar kasalarının hem yetkili satıcısı hem de yetkili servisi Onur Bilgi İşlem, yılların deneyimi ve tecrübesi ile sizleri bekliyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Cd. No: 11 Bafra / SAMSUN

Tel: +90 (362) 542 52 22
Fax: +90 (362) 542 58 43

 

Gelir İdaresi Başkanlığı; "˜Kayıtdışı Ekonomi İle Mücadele Eylem Planı` uyarınca, tüm perakende satış yapan mükellefin, mevcut yazarkasalarını "˜Yeni Nesil Yazarkasa-POS` ile  değiştirmeleri zorunlu hale getirilmiştir.

 

"˜3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun`a istinaden tüm mükellefler için 11.05.2012 tarihinde başlayan değişim sürecinin son günü 01/01/2016 tarihidir.(*)

 

Mükelleflerin Yeni Nesil Yazarkasalarını edinerek kullanıma açtırmaları ile birlikte mevcut "˜eski nesil yazarkasalarını`, 60 Seri No.lu ödeme kaydedici cihaz Genel Tebliğinin 4 üncü bölümünde yapılan açıklamalar çerçevesinde hurdaya ayrılması işlemlerini yaptırarak kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

 

01.01.2016 tarihinden itibaren, bu işlemleri yaptırmayanlar hakkında, "˜Vergi Denetmenleri` tarafından cezai müeyyide uygulanacağı bildirilmektedir.

 

İnternet ya da M2M Sim Kart hattına bağlı çalışmak zorunluluğu olan Yeni Nesil Yazarkasa-POS cihazlarının kurulum prosedürü öncekilerine oranla daha fazla işlem ve süre gerektirmektedir.(**) 

Değişim zorunluluğu bulunan mükelleflerin oluşturacağı başvuru yoğunluğu da hesaba katılarak, herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmamak için bu zorunlu değişimi son ana bırakmamanızı, mevcut Yazarkasa`lanızı yeni nesil Yazarkasa-POS cihazları ile değiştirme, POS cihazlarınızı ise iptal ettirme gerekliliğini önemle hatırlatırız.

 

 

(*) KATMA DEĞER VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN ÖDEME KAYDEDİCİ

CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDA

KANUNLA İLGİLİ GENEL TEBLİĞ

Gib.gov.tr (SERİ NO: 69, 70 ve 406 Nolu Tebliğler)

 

(**) İşlemin ilk adımı, Firma yetkilisi olarak bağlı bulunduğunuz vergi dairesi`ne giderek "˜Yeni Nesil Yazarkasa İzin Yazısı` alma

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yazar Kasada Eft Pos Dönemi Başlıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0