GÜNDEM

Yavuz Cengiz: Cinayeti Ben İşledim

 
 10312
Yavuz Cengiz: Cinayeti Ben İşledim - 2007 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde Altınyaprak Mahallesi Hastane Sokak`taki bir kahvehanede öldürüldüğü iddia edilen Kadir Yılmaz`ın davasında flaş gelişmeler yaşandı.
Bafra Haber

 |  - 2007 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde Altınyaprak Mahallesi Hastane Sokak`taki bir kahvehanede öldürüldüğü iddia edilen Kadir Yılmaz`ın davasında flaş gelişmeler yaşandı.

Bugüne kadar hiçbir sanığın suçlamaları kabul etmediği davada yerel mahkeme 4 sanığa önce müebbet daha sonra da cinayeti planlayarak işlemedikleri sebebi ile 18`er yıl hapis cezası vermişti.

Yargıtay`dan gelen karar sonrası davadaki her şey değişti. Yargıtay, kararı sanıkların aleyhine bozarak geri gönderdi ve sanıkların müebbet hapis cezası ile yargılanmalarını istedi.
{reklam}
Yargıtay`dan gelen bu şok karar üzerine celse arasında tutuklu sanıklardan Reyhan Vatansever, "silahı ve cesedi gömdüğü yeri göstereceğini"       beyan etti.

Mahkeme sanık Vatansever`in beyanı üzerine Kızılırmak nehri çevresinde gösterilen yerde silahı ve Kadir Yılmaz`ın cesedini  aradı. Ancak aramalar sonucu herhangi bir cesede ve silaha ulaşılamadı.

Öte yandan Bafra dışında başka bir ilde cezaevinde tutuklu bulunan cinayet zanlısı Yavuz Cengiz`in cinayeti işlediğini kabul edeceğini beyan etti.

Dün Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanıklar Fuat Kaplan, Reyhan Vatansever ve Mehmet Özay tekrar hakim karşısına çıktı. Başka bir cezaevinde bulunan tutuklu sanık Yavuz Cengiz ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) olarak tanımlanan canlı kamera yöntemi ile davaya katıldı.

Reyhan Vatansever;Yavuz Cengiz`in öldürdüğünü kabul ettiği Kadir Yılmaz`ın cesedini ırmak kenarına gömdüğünü kabul etti ve gösterdiği yer konusunda yanılmış olabileceğini belirterek tekrar göstermek istedi. Mahkeme bu isteği kabul etmedi.

Tutuklu sanık Fuat Kaplan ise ifadesinde şunları söyledi:
"Kadir ile olay tarihinde telefonda görüştük, buluştuk. Yavuz Cengiz, Reyhan Vatansever ve biz bir araya geldik. Aralarında alacak verecek meselesi bulunuyor. Kadir, Yavuz`a alacağından dolayı kötü sözler söyledi ve hakaretler etti. Kadir o sırada beline davrandı. Yavuz daha erken davrandı ve 3-5 el ateş etti. Ben Yavuz`a "      Ne yaptın, adamı vurdun' dedim. Yavuz da "      ben vurmasaydım o beni vuracaktı`dedi.  Benim hastam vardı, daha sonra oradan ayrıldım. Sonrasında neler olduğunu bilmiyorum."       dedi.

Sanık Mehmet Özay ise öldürme olayını görmediğini sadece temizlik yaptığını Reyhan Vatansever ile yaralı bildiği Kadir Yılmaz`ı hastaneye götürmek amacı ile arabaya bindirdiğini söyledi.

Mahkemede hazır bulunan sanıkların ardından Yavuz Cengiz ile görüntülü bağlantı sağlandı. Yavuz  Cengiz ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti.
Bafra Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay kararına uyarak 4 sanığı da müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yavuz Cengiz: Cinayeti Ben İşledim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0