SAMSUN

Yaşlı Teyzeler Elişi İle Terapi Oluyor

 
 79
Yaşlı Teyzeler Elişi İle Terapi Oluyor - Samsun'da açılan el sanatları kursunda yaşlı teyzeler severek işlerini yapmanın mutluluğunu yaşıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun'da açılan el sanatları kursunda yaşlı teyzeler severek işlerini yapmanın mutluluğunu yaşıyor

Atakum Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı El Sanatları ve Teknolojileri Kursu'nda zamanlarını değerlendiren emekli ve yaşlı kadınlar el işlerini neşeyle yapıyorlar. Kursta zaman geçirmekten keyif aldıklarını söyleyen kursiyerler kendilerine sağlanan bu imkandan oldukça mutlu. Arkadaşlık ortamı içinde dertlerini unuttuklarını söyleyen kursiyerler, kurstaki zamanlarının terapi şeklinde geçtiğini söylediler. Kursiyerler yaptıkları işleri yakınlara, yardıma muhtaç olanlara, derneklere hediye ediyorlar. Maddi bir beklenti içinde olmayan kursiyerlerin içinde, 80 yaşını geçmiş, babaanne torunun yanı sıra sol tarafı felçli olan ve tek eliyle arkadaşlarıyla zevkle işini yapan bir kursiyer de yer alıyor.

KADIOĞLU: "ESKİDEN TOPLANIP DEDİKODU VARDI ŞİMDİ NE DEDİKODU VAR NE BİR ŞEY"

Kursun çok iyi gittiğini söyleyen 81 yaşındaki Yüksel Kadıoğlu, "Çok güzel insan hakikaten tedavi oluyor. O kadar güzel oluyor ki insan saatini, gününü değerlendiriyor. Eskiden toplanıp dedikodu yapıyorlardı. Şimdi ne dedikodu var ne bir şey var sanat üretiyor insanlar. Allah sebep olandan razı olsun. İnternet de lazım ama bunlar çok lazım. Gençler okula gidiyor, işleri var. İşe gidemeyen bizim gibileri var. Evde olanlar var. Buraya geliyorsun sohbet ediyorsun. En güzeli de zamanını değerlendiriyorsun" dedi.

TEK ELİYLE ELİŞİ YAPIYOR

Sol tarafı felçli olan tek eliyle elişi yapmaya devam eden Songül Eroğlu, "Fizik tedavi merkezinde tedavi görüyorum. Arkadaşlarımla birlikte olmak için bugün buraya izinli geldim. Çok seviyorum burayı hakikaten terapi gibi oluyor. Tek elimle yapabildiğim bir iş ama zevk aldığım bir iş. Hastalığımı arkadaşlarımla pozitifliğim sayesinde yendim. Buraya gelip arkadaşlarımızla işlerimizi yapıyoruz. Hastalığı düşünmüyorsunuz burada" dedi.

BABAANNE TORUN AYNI KURSTA

Asıl amacının torununu kursa alıştırmak olduğunu belirten Yaşar Tekat(75), "Birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Hocamıza da teşekkür ediyorum. Onun sıcak davranışları bizi buraya bağladı" diye konuştu. Yaşar Tekat'ın torunu İrem Tekat Karslı(32), "Burada olmak çok güzel. Burada olmamın nedeni babaanneme ve kurs hocama teşekkür ediyorum. Hakikaten de benim için çok büyük oldu. Buradaki büyüklerimden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum" açıklamasını yaptı.

EMEKLİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ

Emekli coğrafya öğretmeni olan Zuhal Demirci(66), "Emekli oldum, çocuklarım evlendi, torunlarıma baktım hepsi büyüdüler şimdi elişleriyle, arkadaşlarla, hocalarımızla çok güzel vakitler geçiriyoruz. Bu kursların yaygınlaşması çok çok güzel oldu" dedi.

ESKİ İŞLER YENİDEN HAYAT BULUYOR

Büyük bir elişi çalışması yaptığını söyleyen Nezahat Deriş(80), "Eskiden gençliğimde öğrendiğim bir işi yeniden yapıyorum. Terapi oluyor bize. Eski, unutulmuş işler ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

ASUMAN: "GÖZLERİM SONRADAN AÇILDI"

Kurstaki arkadaş ortamlarının çok iyi olduğunu belirten Necla Asuman(78), "İğne işi yapıyorum. Gözlerim iyi görüyor. Gözlerim sonradan açıldı" ifadelerini kullandı.

ÜSTÜN: "YARDIM AMAÇLI YAPIYORLAR"

Elişi kursunun Ocak ayında başladığını söyleyen kurs öğretmeni Zülfiye Üstün, "Atakum Halk Eğitim Merkezi'nin çeşitli branşlarda kursları var. Bu kurs da onlardan bir tanesi. Burada kursiyerlerimiz hazır araç gereçler üzerine iğne uyası, kanaviçe, keçe işi gibi çeşitli elişleri yapıyorlar. Kısa bir süre çalışma yapmalarına rağmen güzel işler çıkarttılar. Hepsi çok azimli. Bunun gençlere de örnek olmasını diliyorum. Yaptıkları ürünleri çocuklarına, yetim çocuklara, derneklere, özellikle de yardım amaçlı yapıyorlar" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yaşlı Teyzeler Elişi İle Terapi Oluyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0