SAMSUN

Yarım Asırdır Çözülemeyen Sorunlar 1.5 Yılda Çözüldü

 
 140
Yarım Asırdır ÇözülemeyenSorunlar 1.5 Yılda Çözüldü - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "1,5 yıllık uygulamada 50 yıldır belediyelerin çözemediği, su ve kanal meseleleri, sınır meseleleri gibi meseleler hızlı bir şekilde çözüldü
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "1,5 yıllık uygulamada 50 yıldır belediyelerin çözemediği, su ve kanal meseleleri, sınır meseleleri gibi meseleler hızlı bir şekilde çözüldü

Biz 1.5 yılda imkansız denilenleri hayata geçirdik" dedi.

Yaklaşık 20 ay önce yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu'nun uygulamalarında güçlü taraflar olduğu kadar sıkıntılar yaşandığını da kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım sonrasında kurulan güçlü parlamento ile bu sorunların daha da hızlı çözüleceğini kaydetti.

"GÜÇLÜ PARLAMENTO AVANTAJ OLDU"

Bütünşehir Yasası'nın vatandaş için büyük bir avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Yeni yasama döneminde yerel yönetimler ve özellikle de Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili yapılacak çalışmalara nasıl katkı sağlayabiliriz diyerek durmadan tartışıyoruz. 1,5 yıl önce yürürlüğe giren ve başarıyla uygulanan Büyükşehir Belediyeleri kanununun ufak tefek dokunuşlarla daha da verimli hale geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"İMKANSIZ DENİLENLERİ BAŞARDIK"

2019'a doğru yol alırken önümüzdeki bütün engelleri kaldırmalıyız diyen Başkan Yılmaz, "Bütünşehir Yasası'ndan sonra 1.5 yılda biz imkansız denilen ne varsa başardık. Kanun, temel belediyecilik ve alt yapı hizmetleri açısından son derece olumlu oldu. 1,5 yıllık uygulamada 50 yıllık belediyelerin su ve kanal meseleleri, sınır meseleleri gibi sorunlar jet hızıyla çözüldü" dedi.

"BÜTÜNŞEHİR YASASI CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARLILIĞININ ÜRÜNÜ"

Lafla değil hizmetle yol aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "O dönem Başbakanımız şimdi Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehirlerde yapılan hizmetlerin aynısının köylerde de yapılması için tüm illerin büyükşehir belediye başkanlarına, 'Biz bu İl Özel İdareleri ile köylere hizmet götüremiyoruz. Bu yüzden Özel İdarelerini kaldıralım buraları ilçelerle beraber size verelim' deyince hepimiz şok olmuş, şaşırmıştık. Büyük bir kararlılık ve ciddi projeksiyonlar sonucunda Bütünşehir Yasası kararının alınmasında ne kadar haklı olunduğu bugün geldiğimiz noktadan ve vatandaşın memnuniyeti ile açıkça görülüyor. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Samsun'a bağlı hiçbir mahallemizde yol ve su sorununu konuşmayacağız. Bu konuda kararlıyız ve şehrin en ücra coğrafyaları da dahil arı gibi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yarım Asırdır Çözülemeyen Sorunlar 1.5 Yılda Çözüldü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0