ULUSAL

Yanan Uçağın Yolcuları Dehşet Anlarını Anlattı

 
 99
Yanan Uçağın Yolcuları Dehşet Anlarını Anlattı - Milano-İstanbul seferini yaptığı sırada motorunda yangın çıkan THY uçağının yolcuları, dehşet anlarını anlattı.
Bafra Haber

 |  - Milano-İstanbul seferini yaptığı sırada motorunda yangın çıkan THY uçağının yolcuları, dehşet anlarını anlattı.

THY`nin Milano - İstanbul seferini yapan TK 1878 sefer sayılı yolcu uçağında Atatürk Havalimanı`na yaklaştığı sırada yangın çıktı. Uçağın sağ motorunda çıkan yangın nedeniyle yolcular da büyük panik yaşadı. Atatürk Havalimanı`na acil iniş yapan uçağın 97 yolcusu, güvenli bir şeklide terminal binasına götürüldü.
Yanan uçaktan inen yolcular, gazetecilere dehşet anlarını anlattı.
Uçaktan inen yabancı bir yolcu, "Neler olduğunu anlamadı. İlk denemede uçak inemedi, daha sonra ikinci kez denedi. Çok korktuk" dedi.

"UÇAK YERE BAYAĞI SERT VURDU, ÖNÜ KALKTI" 
Erkan Parmaksız isimli Türk yolcu ise, "Tam iniş esnasında tekerler yere vurduktan sonra bir den uçağın önü havalandı, sağ motor yere vurdu. Alev aldığını söylediler. Zaten içerisi kokuyordu. Herkes panik oldu. Maskeler falan açıldı. Sonra bir yarım saat döndük ama Allah biliyor o yarım saati. İkinci denemesinde tek motorla daha iyi indi. Ya kendisinin hatasıydı bilmiyorum yani. Yere bayağı sert vurdu, uçağın önü kalktı" diye konuştu.

"SAĞ TARAFTAKİ YOLCULAR MOTORUN ALEV ALDIĞINI SÖYLEYEREK ÇIĞLIK ATTI" 
Yolcuların şok yaşadığını söyleyen Parmaksız, "Son yarım saat dönerken zaman geçmedi. Çünkü tek motor olduğu için sağa doğru yatıyordu uçak. "˜Şimdi düşecek` diye kendimizi sıktık. Sağ tarafımızdakiler motorun alev aldığını söyledi. Bir bayan çığlık atarak hosteslere söyledi. Onlar da panik yapmayın dediler. Birincide çok sert vurmuştu. Piste indikten sonra toprak alana çıktı uçak. Slaytlarla kaydık tahliye oldu" ifadelerini kullandı.

"MİLLET YAŞADIĞINA ŞÜKRETTİ, HERKES İNİŞTE ALKIŞLADI" 
Hasan Ali Eryılmaz isimli yolcu ise, "İniyorduk. Biraz uykuluydum. Piste tam inerken uçak yere çakılır gibi oldu. Sonra bir anda kalktı. Yaklaşık 15 dakika havada tur attık. Bu kez anons yapıldı. Acil duruma geçildi. Bize pozisyon almamızı söylediler. Piste iniş yapıldı. Muhtemelen sağ motorda sorun vardı. Sonra uçak pistten dışarı çıktı. Millet yaşadığına şükretti. Herkes alkışladı, kıyamet koptu" dedi.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yanan Uçağın Yolcuları Dehşet Anlarını Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0