GÜNDEM

Yakıntaş Köyünden İmece Usulü Kaldırım

 
 157
Yakıntaş Köyünden İmece Usulü Kaldırım - Bafra Kaymakamlığı ile Yakıntaş Köyü sakinleriyle birlikte imece usulü ile mahalleye telli ızgaralı kaldırım parke taşı döşendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı ile Yakıntaş Köyü sakinleriyle birlikte imece usulü ile mahalleye telli ızgaralı kaldırım parke taşı döşendi.

Hafta sonunu mahallelerde değerlendiren Kaymakam Halis Arslan Yakıntaş Köyüne giderek imece usulü ile yapılan çalışmaları yerinde incelemelerde bulundu.

Açıklamada bulunan Yakıntaş Köyü muhtarı İsmail Çelebi ; "Mahallemizin alt yapı konusunda pek önem arz edecek bir sorunumuz yoktu.  Kaymakamımız 1.5 ay önce mahallemizi ziyarete geldiğinde kendisinden kaldırım yapılması konusunda ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Bunun üzerine Kaymakamımız Halis Arslan ben taşı bulacam ve sizde işçiliği yaparsanız söz demişti. Bu isteğimizi geri çevirmedi ve çok kısa bir sürede bize malzeme desteği sağladı. Mahallemde bulunan ustalık yeteneğine sahip vatandaşlarla yapımına başladık. İmece usulü ile yaptığımız bu çalışmada bizlere yardımcı olan ve desteğini gösteren Kaymakamımız Halis Arslan`a kendim ve mahalle sakinlerimin adına teşekkür ediyorum." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasın da ise " vatandaşlarımızla dayanışma içinde çalışıyoruz. Şu ana kadar ilçemizin 119 mahallesini tek tek gezerek eksiklikler konusunda notlarımızı aldık. Yakıntaş mahallesi sakinleri bizden kaldırım yapılmasını istemişlerdi. Verdiğimiz söz üzerine çok kısa bir zamanda malzeme desteği sağladık ve mahallede bulunan sakinlerde işçiliklerini yaptılar. İmece usulü ile yapılan bu çalışmalar bir örnek teşkil etmektedir. Bu gibi imece usulü ile diğer mahallelerimizde de malzeme desteklerimiz yapılmaktadır. İlçemize bağlı mahalleleri güzelleştirmek mahallelerin eksikliklerini gidermek için muhtarlar ve vatandaşlarla dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızla her zaman beraberiz. Yakıntaş mahallesinde yaşayan işinin ehli usta vatandaşlarımız da baktığımız kadarıyla bir güzellik ortaya koyduklarını görüyoruz." dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yakıntaş Köyünden İmece Usulü Kaldırım içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0