ULUSAL

Yakalanan Dhkp/c`linin Üzerinden Saldırı Planları Çıktı

 
 140
Yakalanan Dhkp/c`linin ÜzerindenSaldırı Planları Çıktı - Bahçelievler`deki operasyonda yakalanarak tutuklanan 2 DHKP/C üyesinin üzerinde 18 sayfalık 2 eylem raporu ele geçirildi.
Bafra Haber

 |  - Bahçelievler`deki operasyonda yakalanarak tutuklanan 2 DHKP/C üyesinin üzerinde 18 sayfalık 2 eylem raporu ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 13 Nisan`da Yenibosna`da eylem hazırlığındayken yakaladığı DHKP/C terör örgütü üyesi 2 kişinin üzerinde çıkan flash diskte yapılan incelemelerde sansasyonel suikast eylemlerinin içinde yer aldığı toplam18 sayfalık 2 rapor ele geçirildi.

Eylem raporunda, örgüt üyelerinin devlet büyüklerine, iş adamlarına, polis ve askeriyeye yapacakları saldırıların detayları yer alıyor. Örgütün tüm saldırı hazırlığındaki üyelerine dağıttığı belirlenen 2 ayrı raporda emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesinin emredildiği ortaya çıktı. Telefonla görüşmelerin kesin olarak yasaklandığı örgüt üyelerinden deşifre olmamaları için farklı siyasi görüşleri benimseyen hareketler, partiler içerisinde yer almaları istendiği öğrenildi. Örgüt, militanlarına polis kıyafeti giydirip, satın aldıkları otomobilleri polis aracına, minibüsleri de çevik kuvvet otobüsüne çevirip yapmayı planladıkları saldırılarla hem ülke içinde kaos hem de iç ve dış basında daha fazla ses getirmeyi hedeflediği belirlendi.

Ele geçirilen eylem raporunda bombalı saldırganların polis elbisesi giyip bir kişiyi kelepçeleyerek gözaltına aldığı süsü verilen kişi ile önceden belirlediği karakola gidip içeri girdikten sonra bombayı patlatması planladıkları ortaya çıktı. Karakollara yönelik motosiklet ile vur-kaç saldırılarının yapılmasına değinildiği raporlarda üst düzey bürokrat ve devlet büyüklerine yapılacak saldırılara dikkati çekildi. Raporda sık sık silah ve bomba eğitimi yapmaları istenilen üyelerin çalışmaları sırasında parmak izi bırakmamaları için eldiven kullanmaları talimatı verilirken kalabalık ortamlarda kişiye özel yapacakları saldırılarda yanlarında taşıdıkları insülin iğnelerine yerleştirecekleri zehirle de eylem yapabilecekleri anlatılıyor.

İstanbul emniyetin, örgütün yapabileceği herhangi bir saldırı karşısında güvenlik güçlerinin hazırlıklı olması için iki raporu yurt genelinde tüm emniyet, askeriye ve MİT kurumlarına dağıttığı öğrenildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yakalanan Dhkp/c`linin Üzerinden Saldırı Planları Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0