SAMSUN

Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de

 
 1426
Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de - Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Eurasia Partnership Foundation'un birlikte hayata geçirdikleri proje kapsamında Ermenistan'dan gelen gönüllü gençler "GençBank" Projesi kapsamında Samsun'a gelen gençler, Tekkeköy ilçesinin tarihi, doğal ve turistlik yerlerini gezdiler
Bafra Haber

 |  - Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Eurasia Partnership Foundation'un birlikte hayata geçirdikleri proje kapsamında Ermenistan'dan gelen gönüllü gençler "GençBank" Projesi kapsamında Samsun'a gelen gençler, Tekkeköy ilçesinin tarihi, doğal ve turistlik yerlerini gezdiler

27 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Ermenistan'dan gelen 12 kişilik gönüllü ekip önce Samsun'daki proje gönüllüleriyle, Tekkeköy Belediyesi ve Atakum Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3 günlük bir programda bir araya gelip, sosyal sorumluluk projelerini paylaşıyorlar. Türkiye - Ermenistan İlişkilerinin Yakınlaşması Destek (SATR) Projesi kapsamında ilk defa nisan ayında Ermenistan'da bir araya gelen gençler bu sefer Türkiye'de bir araya geliyorlar ve toplumsal barış mesajı veriyorlar.

GençBank Projesi koordinatörü Can Ercebe, "GençBank projesi birçok ülkede uygulanan bir gençlik çalışması, proje kapsamında gençler yaşadıkları yerdeki akranlarının sosyal sorumluluk projelerini maddi manevi destekliyor. Ermenistan'da projeyi uygulayan ekiple, gençler ortak faaliyetlerini paylaşabilmeleri için ikinci defa bir araya geliyorlar. Önemli olan gençlerin birbirlerinden öğrenmeleri ve paylaşmaları için imkan sağlamak, bir araya geldikten sonra ne kadar fazla ortak noktaları olduklarını görüp birlikte düşünmeye başlıyorlar. Yer ne olursa olsun gençlerin talebi insan onuruna yakışır biçimde barış içinde yaşamak. Gençler arasındaki önyargılar ve bu önyargıların getirdiği buzullar, bir araya gelmelerinden kısa bir süre sonra kayboluyor, eriyor. Bu birlikteliğin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü de kapsaması bizim için çok anlamlı oldu Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak, 'gençlik çalışması'nın en önemli amaçlarından birinin ön yargılarla mücadele olduğunun yıllardır altını çiziyoruz" dedi.

TEKKEKÖY'E HAYRAN KALDILAR

Gençler Tekkeköy'ün tarihi, doğal ve turistlik yerlerini gezdiler. Özellikle Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evin benzeri olan müze ev ile insanlığın Karadeniz'deki ilk yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları, Karadeniz'in tek yel değirmeni ve Büyüklü Mahallesi'ndeki doğa harikası şelalelere hayran kaldıklarını belirttiler. Gençler, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ve Tekkeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeref Aydın'a teşekkürlerini sunduklarını dile getirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yabancı Öğrenciler Tekkeköy'de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0