SAMSUN

Vezirsuyu Tabiat Parkı'nı 2014'te 37 Bin Kişi Ziyaret Etti

 
 487
Vezirsuyu Tabiat Parkı'nı 2014'te37 Bin Kişi Ziyaret Etti - Orman ve Su İşleri 11
Bafra Haber

 |  - Orman ve Su İşleri 11

Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2014 yılında Vezirsuyu Tabiat Parkı'nı 31 bin yerli, 5 bin yabancı ve bin öğrenci olmak üzere toplam 37 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

35 hektar büyüklüğündeki Vezirsuyu Tabiat Parkı'nın 2007 yılında mesire yeri statüsünde tescil edilmiş olup, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edildiğini belirten Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Alan Samsun'un Vezirköprü ilçesinde olup, görsel peyzaj göl manzarasının yanında, Şahinkaya Kanyonu ile olan bütünleşmesi, alanın ziyaretçi potansiyelinin yüksek olmasından kaynaklanan alan ihtiyacı, piknik amaçlı günübirlik kullanımı, spor yapma, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemi, flora ve fauna gözlemleme, bisiklet gezisi, doğa eğitimi, izcilik ve buna benzer birçok ekoturizm ve rekreasyon potansiyeline, ayrıca bu rekreatif faaliyetleri gerçekleştirecek ziyaretçi potansiyeline sahiptir" dedi.

Tabiat parkını 2014 yılında 37 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Kılınçer, "Alan Vezirköprü Belediyesi tarafından işletilmekte olup sahanın temizlik ve bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. 2014 yılında 31 bin yerli, 5 bin yabancı ve bin öğrenci ziyaretçi alanı kullanmış olup, alan içerisinde yapılacak olan iyileştirmeler sayesinde ziyaretçi sayısı artacaktır. Saha içerisinde kır gazinosu, spor tesisleri, kamelyalar, büfeler, yürüyüş parkurları, seyir terasları, çocuk oyun parkları gibi tesisler mevcuttur" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vezirsuyu Tabiat Parkı'nı 2014'te 37 Bin Kişi Ziyaret Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0