SAMSUN

Vezirköprü'de Yüksek Su Faturaları

 
 645
Vezirköprü'de Yüksek Su Faturaları - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Büyükşehir Yasası ile mahalle olan beldelerde 2 yıldır su faturası tahsilatı yapılmayınca vatandaşlara 10 bin lirayı aşan su faturaları geldi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Büyükşehir Yasası ile mahalle olan beldelerde 2 yıldır su faturası tahsilatı yapılmayınca vatandaşlara 10 bin lirayı aşan su faturaları geldi

Daha önceki dönemlerde yıllarda düzgün kesilmeyen faturalar, bu ay Büyükşehir'e geçen Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden(SASKİ) gelen çalışanların kestiği faturalarda vatandaşa yansıdı. Gelen faturalarda 200 TL'den 10 bin TL'ye kadar su borcu olduğunu öğrenen vatandaşlar şimdi ödemek için çare arıyor.

Su faturalarından birinde 13.03.2012 - 14.11.2014 tarihi arasında kullanılan su miktarı borcu olarak 4843 m3 su için 10 bin 264 TL borç gelmiş. Vatandaşın eski borcu da bulunmuyor. Aylık olarak 151 m3'ü üzerinde bir harcama yapmış görünen bu vatandaş şimdi borcun nasıl ödeneceğini düşünüyor.

Narlısaray Mahallesi'nden Mustafa Kurt, "Su faturaları 6 aydan 6 aya kesiliyordu. Ancak belirli bir sistem yoktu. Onu da hiç kimse ödemedi. Adamı olan hiç ödeme yapmıyordu. Bana gelen fatura 10 bin liranın üzerinde. Bunu nasıl ödeyeceğiz. Bu faturalar daha önce kesilseydi su bedeli 0,50 TL olacaktı. Şimdi 1,5 TL üzerinden kesildi. Hadi biz peşine düşmedik, devlet alacağını neden düzgün takip etmedi. Su bedeli zamlandıktan sonra fatura kesildi" dedi.

Aynı mahalleden Abdullah Ölgün, "7 bin TL, 4,5 - 5 bin TL faturalar geldi. Araziden de bir kazanç kalmadı. Bu faturalar nasıl ödenecek. Zor duruma düştük. Üstelik boş olan evlere dahi yüksek su faturaları geldi. Tüm vatandaşlardan bu durumdan şikayetçi" diye konuştu.

Faturanın yüksek olduğu bir başka mahalle olan Saray Mahallesi'nden Şükrü Demir, "2-3 yıldır fatura kesilmedi. Faturasını yatıranlara dahi büyük borçlar geldi. Çoğu insan mağdur oldu. Eski borçlar taksitlendiriliyor, ancak bu kesilen faturalar yeni olduğu için taksit imkanı da olmadığı söylendi. Bölgemizle ne belediye ne encümen kimse ilgilenmedi. Elektrik faturaları düzgün kesiliyor ve ödeniyor. Su için bunu yapmadılar" şeklinde konuştu.

"TEBLİGAT BİLE GÖNDERDİK, ÖDEMEDİLER"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vezirköprü SASKİ Müdürü ve kapatılan Narlısaray Belde Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, "Biz görev yaptığımız süre içerisinde vatandaşa yardımcı olmaya çalıştık. Bu vatandaşlarımız su paralarını ödeme taraftarı olmadı. İki kez faizlerini sildik. 2009 seçimlerine az bir zaman kalmasına rağmen avukat aracılığıyla su borcu olanlara hiçbir ayırım yapmadan tebligat gönderdik. Buna rağmen ödeme yapmaya yanaşmadılar" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vezirköprü'de Yüksek Su Faturaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0