SAMSUN

Vezirköprü'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

 
 420
Vezirköprü'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde "50
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde "50

Kütüphaneler Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vezirköprü'nün tarihi yapılarından biri olan Vezirköprü Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi'nde, 50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlama programında yaptığı konuşmada kitapların insan gelişimine katkılarına vurgu yapan Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Kani Yılmaz, kütüphanede bulunan kitaplardan halkın daha fazla faydalanması için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, sahip oldukları kitap çeşitliliği ve istatistiki verilere ilişkin bilgileri aktardı.

Programa katılan Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, gelişen teknolojiyle birlikte kitaba ilginin azaldığını, kitap okuma konusunda insanların daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kaşıkçı, özellikle "Okula Teslim Kitap Projesi" kapsamında köy okullarındaki öğrencilere kitapları ulaştırdıklarını ve onlara kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından slayt gösterileriyle yapılan çalışmalar sunuldu. Programda gerçekleştirilen müzik dinletisi sonrasında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve kitapseverlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Açılan kitap sergisinin ardından program verilen ikramla sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vezirköprü'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0