SAMSUN

Vali Şahin Gazetecilerle Bir Araya Geldi

 
 384
Vali Şahin Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi
Bafra Haber

 |  - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltıya Vali Şahin'in yanı sıra Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şubesi Müdürü Mustafa Bayraktar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, ajans, gazete ve internet sitelerinin temsilcileri katıldı.

"HEM GAZETECİYİM HEM DE İDARECİYİM"

Vali Şahin kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada internet medyacılığının önemine değindi. Vali Şahin, "Ben, hem gazeteciyim hem de idareciyim. Bugün ayrıca İdareciler Günü'dür. Elbette eksikliklerimiz, hatalarımız ve olumsuzluklarımız olacak. Bu, ulusal medyada da var. Samsun ölçeğinde değerlendirilirse medya Samsun'un sınırlarını aşmalı. Tüm dünyada artık mürekkeple kağıt üzerine gazete yapmak ve dağıtmanın zorlukları kendini hissettirmeye başladı. Bu bağlamda internet üzerinden gazetecilik yapmak sanırım sizin de gündeminize düştü. Türkiye'de 1 milyon civarında tıklanan gazete var. Yerelde ise 40 - 50 bin tıklama sayısı olan arkadaşlarımı da görünce seviniyorum. Onları kutluyorum. Uzun bir süre değil. Bu sayılar 3 yıl içerisinde yüz binleri bulur. Zaman zaman yurt dışından beni arıyorlar. İnternetten görüyorlar. Samsun'da yazılan haber sınırlar ötesinde bizim dilimizi bilen bir insan varsa muhakkak suretle habere ulaşıyor" dedi.

VALİ ŞAHİN'DEN 'OBJEKTİF HABERCİLİK' VURGUSU

Sabahları tüm haberleri evden çıkmadan önce kontrol ettiğini söyleyen Vali Şahin, "Sabah kalkıp tabletten tüm basını kontrol ediyorum. Bazen kalemlerinizi düzgün tutmazsanız yazı net çıkmaz. Gazeteci arkadaşlarımız objektif olarak olayı yansıtmazsa, başkalarını eleştirmek gibi bir hakkı kendimizde göremeyiz. Bu doğru olmaz. Bir vali sıfatının ötesinde, sarı basın kartı taşıyan bir gazeteci sıfatımla söylüyorum. Haberleri yaparken sağlıklı ve objektif haberciliği sunarsanız iyi olur. Olabildiğince daha dikkatli ve objektifliğe yakın haber yapabilirsek kazanan siz, dolayısıyla Samsun medyası ve Türk medyası olur" diye konuştu.

ÇOCUKLARA YÜZME ÖĞRETİLECEK

Samsun yatırımları ve turizm çalışmaları hakkında da bilgiler veren Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Samsun'da birinci sınıfa gelmiş 72 ayı geçmiş olan yavrularımızı yüzmeye alıştıracağız. Onlara kurs vereceğiz. Bunlarla ilgili alt yapıyı hazırlıyoruz. Denizi sevsinler istiyoruz. Turizmle ilgili de çalışmalarımız var. Yöremizi çok iyi şekilde tanıtmamız ve anlatmamız gerekiyor. 'Global Düşün, Yöresel Yaşa'yı canlandırarak ortaya koymamız gerekiyor. Ben bu bağlamda çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. İnşallah daha özgür, daha bağımız, tarafsız ve kaleminizi daha iyi kullanabileceğiniz günler dileklerimle sizleri selamlıyorum" şeklinde konuştu.

TEMİZ, MÜHÜRLEME OLAYINI KINADI

10 Ocak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Çarşamba ilçesinde bir gazetenin bugün kendi matbaasında basılamadığını söyleyen Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, "Çarşamba'da bir gazetemizin ruhsatı olmadığı gerekçesiyle matbaası mühürlendi. Fakat Çarşamba ilçemizde birçok ruhsatsız yer varken, eleştiri haberlerine dayanamayan yerel yönetim tarafından mühürlendi. Bunu kınıyorum. Umarım bu sorun son olur" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vali Şahin Gazetecilerle Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0