SAMSUN

Vali Aksoy, Samsun Tso'nun "Şeref Üyesi" Oldu

 
 341
Vali Aksoy, Samsun Tso'nun "Şeref Üyesi" Oldu - Diyarbakır Valisi olarak atanan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun TSO Yönetimi'ne kentte sağlanan kurumlar arası işbirliğinin gelişmesine katkılarından dolayı teşekkür etti
Bafra Haber

 |  - Diyarbakır Valisi olarak atanan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun TSO Yönetimi'ne kentte sağlanan kurumlar arası işbirliğinin gelişmesine katkılarından dolayı teşekkür etti

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, Vali Aksoy'a Oda'nın 'Şeref Üyeliği' beratını takdim ederek, "Samsun halkı her zaman sizi minnet ve şükranla anacak. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Diyarbakır Valiliği'ne atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'daki veda ziyaretleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy, Samsun TSO'ya gelişinde Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Divanı ve Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları tarafından karşılandı. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, görev süresi boyunca Vali Hüseyin Aksoy önderliğinde kentte önemli çalışmalara ve projelere imza attıklarını söyledi.

"SAMSUN HALKI SİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANACAK"

Samsun'a yaptığı hizmetlerden ötürü Vali Aksoy'a şükranlarını sunan Başkan Murzioğlu, "Kentimize yaptığınız katkıları unutmayacağız. Yaptığı hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Valimizin ismi benim yüreğimde farklı bir şekilde kalacaktır. Sizden önce kentimizde üç kurumu yan yana kimse görememişti. Sizin önemli katkılarıyla kentte bir birliktelik sağlandı. Gerek yıllardır konuşulan Fuar ve Kongre Merkezi olsun, gerek Teknopark Projesi, gerekse Lojistik Köy Projesi olsun bunların hepsi sizlerin katkılarıyla oldu. Oda ve Borsa hizmet binası arsasının alınmasında sağladığınız öncülüğü unutmayacağız. Bunların yanında Gıda OSB'nin hızla yapılanması, Kavak OSB'nin birinci etabının altyapısının hazırlanarak yatırımcıya açılması ve diğer OSB'lerin sorunlarının aşılması da yine sizlerin öncülüğü sayesinde olmuştur. İnşallah bundan sonra da kentte sağladığımız bu birliktelik devam edecek. Yüreğimiz buruk. Ama orası da ülkemizin güzel bir kenti. Samsun halkı her zaman sizi minnet ve şükranla anacak. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Yeni görev yerinizde de üstün başarılar sağlayacağınıza yürekten inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin" diye konuştu.

"ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİM"

Samsun'da görev yaptığı süre içinde birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, "Öncelikle sizleri tanımaktan ve beraber çalışmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar yaptığımız projeler inşallah bundan sonra da artarak devam eder. Bu projelerden bir tanesi de sizlerin de içinde bulunduğu Lojistik Köy Projesi'dir. Böylesi önemli projenin herhangi bir eksiği kalmadı. Bana verilen bilgiye göre iki ay içinde ihaleye çıkılması onayını gönderecekler. Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı projenin ihalesini yapacak. İhalede Samsun'dan da komisyon üyeleri olacak. Benim beklentim önümüzdeki mart veya nisan ayları gibi ilk kazma vurulur. Samsun için büyük önem verdiğimiz bu proje inşallah kent ekonomisine, ticaretine, kentin ihracat hedefinin alt yapısının sağlanmasına önemli katkılar sağlar. MEDİKÜM'cüler için çalışmalar vardı. Onlarda Bafra'da ikinci gelişim alanında gelmesi için çalışmalar başlatıldı. Havza OSB'nin altyapısı ihalesi tamamlanarak müteahhit işe başladı. Bu ve buna benzer birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyim" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİNDEN DOLAYI SAMSUN TSO'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Samsun'da bulunduğu süre içinde kurumlar arasındaki diyalog ve işbirliğinin gelişmesine ve sürdürülmesine büyük önem gösterdiğini kaydeden Vali Aksoy şöyle konuştu: "Bunu da büyük ölçüde başardığımı düşünüyorum. Bu kadar kurum ve kuruluşun bir araya gelip birçok proje üretmesi hiç de kolay değil. Fuar ve Kongre Merkezi, Lojistik Köy Projesi kurumlar arasındaki işbirliğine ve diyaloğuna çok güzel bir model oldular. Bu projeleri hayata geçirirken sizlerle çok güzel diyaloglarımız oldu. Samsun'un şu projesi var dediğimizde hiçbir zaman hayır demediniz. Sel oldu yardım toplanacak dedik, yardım topladınız. Başka projeler oldu onlarda da her zaman yanımızda oldunuz. Sizlerin şahsında tüm arkadaşlarıma gösterdiğiniz işbirliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel şeyler bundan sonra da Samsun adına devam eder."

AKSOY'A "ŞEREF ÜYELİĞİ" BERATI

Konuşmaların ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Diyarbakır Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy'a Oda'nın Şeref Üyeliği Beratı, Oda üyeliği kartı ve hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Vali Aksoy ise, Samsun TSO'nun şeref üyeliğine layık görülmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek, teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vali Aksoy, Samsun Tso'nun "Şeref Üyesi" Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0