SAMSUN

TRAFİK KAZALARI İÇİN ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ

 
 145
TRAFİK KAZALARI İÇİN ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ - Türkiye'de ilk defa Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kazalara müdahale için vatandaşların katkılarıyla alınan 4 ambulans ile 2 kaza kırım aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Türkiye'de ilk defa Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kazalara müdahale için vatandaşların katkılarıyla alınan 4 ambulans ile 2 kaza kırım aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Araçlar, Bafra, Havza ve Çarşamba ilçeleri Trafik İstasyonu'nda hizmet verecek.
Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Samsun Valisi Metin İlyyas Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Muzaffer Önder, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necati Kılıçkaya, Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Selma Berker, İl Sağlık Müdürü Ersin Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu, çok sayıda emniyet görevlisi ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, ambulansların 40 milyar liraya malolduğunu belirterek, "Bu araçlarla artık tarafik kazalarında acil ilkyardım imkanı ve kurtarma çalışması, kısa sürede gerçekleşebilecek" dedi. Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya ise, ambulans ve kurtarma ekibini kaza riski yüksek güzergahlardaki trafik istasyonlarında göreve hazır bekletileceğini ifade ederek, "Bu amaçla 300 trafik polisi, Acil Müdahale ve İlkyardım Kursu gördü. Kaza kırım araçlarında, hava basınçlı saç kesme makası, hava yastığı ve ayırıcı kriko gibi kaza yapan araçlarda bulunan kişileri kurtarmaya yarayan mekanik alatler bulunuyor. Bu sayede yaralıları kurtarıp ilk yardım yaptıktan sonra ambulanla hastaneye yetiştireceğiz. Vatandaşın ihmal ve dikkatsizlik sonucu kazalarda ölmesine gönlümüz razı değil" şeklinde konuştu.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • TRAFİK KAZALARI İÇİN ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0