ULUSAL

Umre İbadeti Kudüs`ten Başlayacak

 
 678
Umre İbadeti Kudüs`ten Başlayacak - Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs`ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs`ü ziyaret edecekler.
Bafra Haber

 |  - Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs`ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs`ü ziyaret edecekler.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı`nın umre hizmetleri için aldığı karara göre kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`dan başlayacak. Kudüs, Osmanlı Devleti döneminde umre programında yer alırken, Türkiye Cumhuriyeti`nde bu uygulama kaldırılmıştı. Mescid-i Aksa`dan başlayan umre turları için kayıtlar 24 Şubat 2015 tarihinde başladı. İlk kafile 15 Nisan 2015 tarihinde İstanbul`dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs`te, 4 gün Medine`de ve 7 gün Mekke`de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin 24 Şubat 2015 tarihinden itibaren il veya ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup`un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut`un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat`ül Adeviyye`nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs`e yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi.

27-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 2014 Hac Değerlendirme Toplantısı`nda ziyarete ilişkin ilk müjdeyi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs`ün umre programının bir parçası olduğunu, bugün de çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs`ün de ekleneceğini belirtmişti.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Umre İbadeti Kudüs`ten Başlayacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0