SAMSUN

Uluslararası Wushu Şampiyonası Bafra'da Başladı

 
 263
Uluslararası Wushu Şampiyonası Bafra'da Başladı - Samsun'un Bafra ilçesinde birincisi düzenlenen "19 Mayıs Uluslararası Genlik Wushu-Kun-Fu Şampiyonası" açılış töreni Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde birincisi düzenlenen "19 Mayıs Uluslararası Genlik Wushu-Kun-Fu Şampiyonası" açılış töreni Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi

19 Mayıs Uluslararası Genlik Wushu-Kun-Fu Şampiyonası açılış seremonisi ile start aldı. Azerbaycan'da yangında vefat eden 20 vatandaş için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Tertip komitesi adına konuşan Wushu Milli Antrenörü Ahmet Kurt, "Karadeniz'de ilk kez uluslararası müsabaka yapıyoruz ve bunu ilçede düzenliyoruz. Turnuvaya Türkiye, İran, Yunanistan, Azerbaycan, Bosna, İtalya, Irak, Sırbistan olmak üzere 8 ülke katıldı. 80 yabancı, 200 yerli sporcu katılımı var. Biz inanıyoruz ki bu müsabakalarda kardeşlik dostluk içerisinde yürüyecek" dedi.

Balkan Wushu Federasyon Başkanı Sadettin Çolak, "Dünya Wushu Federasyonu ve Wushu sporuna hayat veren en güçlü ülkeler bizim yanımızdadır ve bunun için federasyon çalışmalarını emeğine , başkanların ve şehir temsilcilerinin iyi niyetine ve buna sonuç olarak düzenlenen yepyeni faaliyetlere borçluyuz . Sesimizi duyuruyoruz ve Wushu'nun gelişmesinden vazgeçmeyeceğimiz konusunda sert bir şekilde tavrımızı koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Wushu sporu hakkında bilgi veren Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, turnuvanın centilmence ve dostluk içerisinde geçeceğini söyledi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, şampiyonun Bafra'da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporculara başarılar diledi.

Kaymakam Halis Arslan ise, "Ahlaklı, dürüst, çalışkan, becerikli ülkemizin geleceğine şampiyonlar çıkarmaktadır. Sporcularımızı yetiştiren antrenörlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İranlı sporcular Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'e ve Balkan Federasyon Başkanı Sadettin Çolak'a tablo hediye ettiler.

Ney taksimi, ilahiler ve mehter takımının gösterileri devam eden açılış da Dünya ve Avrupa Şampiyonlarından oluşan Wushu Tao Milli Takım sporcularının gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Seremoni, İlk adım Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Ankara Akyurt Halk Eğitim Merkezi Seğmen ekibinin Ankara yöresi oyunlarıyla son buldu.

19 Mayıs Uluslararası Genlik Wushu-Kun-Fu Şampiyonası 23-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Uluslararası Wushu Şampiyonası Bafra'da Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0