GÜNDEM

Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası Bafra`da

 
 293
Uluslararası Gençlik WushuKungfu Şampiyonası Bafra`da - 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası Bafra`da yapılacak.
Bafra Haber

 |  - 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası Bafra`da yapılacak.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında yapılacak şampiyona öncesi Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz Bafra Gençlik Merkezinde basın açıklaması yaptı.

Akyüz,``Samsun`umuzun güzel ilçesi Bafra`da önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Türkiye`de belki de ilk defa bir ilçede önemli bir uluslararası şampiyona tertip edilecek. Bu Samsun`un ismi ile özdeşleşmiş bir isim altında 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası olarak yapılacak. Wushu sporu önemli bir spor dalıdır. İnsan sağlığı acısından. Bedensel ve zihinsel gelişimi sağlama acısından da son yıllarda dünyada çok hızlı bir şekilde gelişen yayılan spor. Sağlık sporudur aynı zamanda. Gençliğin özellikle yetiştirilmesinde vatanına, milletine faydalı, maddi manevi donanımlı olarak yetişmesinde önemli katkıları, etkileri olan bir spordur.

Bu güzel sporun bugün burada Anadolumuzun güzel şehri, ilçesi Bafra`da uluslar arası bir 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası için önemli hazırlıklar yaptık. 8 ülkeden 400`e yakın sporcu mücadele edecek. Bir ilçede yapılabilecek en büyük organizasyon gerçekleşecek. Hep beraber göreceğiz çok mükemmel bir şampiyona olacak Allah`ın izni ile. 1 ay önce Yunanistan`da bir şampiyona gerçekleştirdik. Balkan Şampiyonası. O ayarda bir şampiyona olacağına inanıyorum. Avrupa şampiyonası niteliğinde olacak buna kalben inanıyorum. Katılan ülke sayısı da önemli.

Türkiye 60 sporcu ile İran, Yunanistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Irak, İtalya, Hırvatistan ülkeleri katılmaktadır.

En iyi sporcular bu şampiyonada mücadele edecekler. Bu akşam saat 19.30`da açılış seremonisi yapılacak. 22-23-24 Mayısta ise şampiyona devam edecektir. 24 Mayıs pazar günü ise kapanış ve ödül töreni yapılacaktır. Bu şampiyona da emeği geçen başta Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Gençlik ve Spor Müdürü Osman Şenocak, Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu teknik kurul üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Ahmet Kurt, Türkiye Wushu Kungfu Milli Takımı Teknik Direktörü Akif İnci ve tüm yetkililere teşekkür ederim.``dedi.

 

 

 

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası Bafra`da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0