SPOR

Uluslar Arası Wushu Şampiyonası Başladı

 
 248
Uluslar Arası Wushu Şampiyonası Başladı - Yalçın Köse- Bafra Haber / 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği, Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonası yapılan açılış seremonisi ile başladı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği, Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonası yapılan açılış seremonisi ile başladı.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu Federasyonu`nun ortaklaşa düzenlediği, Türkiye, İran, Yunanistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Irak, İtalya, Hırvatistan ülkelerinden toplamda 400 sporcunun katıldığı Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu Şampiyonası`nın ilki Bafra`da yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Bafra Yeni Kapalı Spor Salonunda yapılan açılış töreninde dünya sporcuları hakemler eşliğinde, Wushu marşı ile birlikte katılımcıları selamlayarak salondaki yerlerini aldı.  Azerbaycan`da çıkan yangında hayatlarını kaybeden 20 vatandaş ve tüm şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla tören başladı.

Törende yapılan protokol konuşmalarının ardından Ney taksimi, ilahiler ile Dünya ve Avrupa Şampiyonlarından oluşan Wushu Milli Takım sporcularının gösterileri katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Milli takım sporcularının gösterilerinin ardından sahne alan Bafra Mehteran Takımı konser vererek özellikle ülkemize davetli gelen sporcuların büyük ilgisini çekti.

Mehteran takımının ardından İlkadım Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Ankara Akyurt Halk eğitim merkezinin Seymen ekibi oyunlar sergileyerek törenin kapanışını yaptı.

Törende konuşma yapan Türkiye Wushu Federasyonu Samsun il temsilcisi Suat Zorbey, "Samsunumuzda Wushu adına ilk kez organize edilen bu şampiyona hepimizi heyecanlandırmıştır. Biz ne olursan ol gel diyen bir iklimden çağırıyoruz sizi. Biz ne olursanız olun hangi mezhepten olursanız olun hangi ırktan olursanız olun gel diyen bir hayadan sizi çağırıyoruz. Bu duygularla hoş geldiniz şerefler verdiniz. Turnuvanın öncelikle ilçemize ardından ülkemize ve tüm dünya insanlarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Bafralıların desteği ile daha güzel işler yapılabileceğini ifade eden Bafra Gençlik Hizmetleri ilçe Spor Müdürü Osman Şenocak, "Karadeniz Uluslar arası 19 Mayıs Wushu şampiyonasına hepiniz hoş geldiniz. Değerli Kaymakamımız Halis Arslan Bey sağ olsun böyle bir organizasyonda ben arkanızdayım dedi. Bizde kaymakam beyden destek alarak bu yolda gittik. Bakanlığımız bize güzel bir tesis hazırladı, bu salonda ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor. Nitekim bundan sonra bu organizasyonların devamı gelecektir. Yalnız Bafra halkı bize sahip çıktığı sürece çok daha güzel şeyler olacaktır." şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Uluslar Arası Wushu Şampiyonası Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0