ULUSAL

Türkiye'nin Yeni Logosunda Gizli 8 Şifre

 
 619
Türkiye'nin Yeni Logosunda Gizli 8 Şifre - Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan Türkiye potansiyeli keşfet logosundaki 8 motif yükselişi gösteriyor.
Bafra Haber

 |  - Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan Türkiye potansiyeli keşfet logosundaki 8 motif yükselişi gösteriyor.

Türkiye potansiyeli (gücü) keşfet` logosu Saffron Brand Consultant tarafından tasarlandı.

Logoda Türkler`in tarihte kilim, halı, el sanatları, mimari gibi alanlarda kullandıkları kültürel motiflerden esinlenildi ve onlara çağdaş manalar yüklendi.

8 MOTİF 8 SİMGE

Buna göre logoyu oluşturan 8 motif; yükselişi, sinerjiyi, dünyayı, buluşmayı, doğu ve batıyı, inovasyonu, birlikteliği ve harmoniyi simgeliyor.


türkiye yeni logo.jpg
'OSMANLI İLE BAĞLANTISI VAR''

Logoyu değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, logodaki tasarımla ilgili olarak; "Gücü keşfet mesajı veriliyor. Kendi içimizde var olan farklılığı tutma manasına geliyor. Sembollerde Türkiye Selçukluları`nda kullanılan duvar süslemeleri ile Osmanlı zamanındaki çini süslemelerine bir gönderme yapılıyor. Turkuazdan da Osmanlı`daki çiniler arasında bir bağlantı olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.

''MODERN ÇAĞRIŞIMI İFADE EDİYOR''

İpek Torun-Bahçeşehir Üniversitesi: Logoda genel motifler harmanlanmış durumda. Renk turkuaz olduğundan dolayı bizim kültürümüze hitap ediyor. Ama "˜Turkey` kelimesinden çok fazla kültürlü dokumuzu da görebiliyoruz. Yani çeşitliliğe vurgu yapılmış. "˜Turkey` in kalın yazılması da daha çağdaş bir çağrışımı ifade ediyor. Yeni logodaki 8 motif yükselişi gösteriyor.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkiye'nin Yeni Logosunda Gizli 8 Şifre içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0