GÜNDEM

Türkiye'nin İlk İşitme Engelliler Ana Sınıfı Samsun'da Açılıyor

 
 18
Türkiye'nin İlk İşitme EngellilerAna Sınıfı Samsun'da Açılıyor - Türkiye'de devlet okulu olarak ilk İşitme Engelliler Ana Sınıfı Acun Ilıcalı'nın onursal başkanlığını yaptığı Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı (TİV) ve Çocuk eğitim Derneği (ÇED) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle Samsun'da hizmete girecek
Bafra Haber

 |  - Türkiye'de devlet okulu olarak ilk İşitme Engelliler Ana Sınıfı Acun Ilıcalı'nın onursal başkanlığını yaptığı Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı (TİV) ve Çocuk eğitim Derneği (ÇED) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle Samsun'da hizmete girecek

TİV ve ÇED tarafından İstanbul'da bulunan vakfa ait İşitme Engelliler Ana Sınıfı'nın dışında ikinci olan ancak devlet okulu olarak ilk olacak olan İşitme Engelliler Ana Sınıfı Samsun'un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'ndeki 19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nun bulunduğu binada hizmete girecek.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, söz konusu ana sınıfının yapılacağı okul binasında incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Saffan Bölükbaş'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Müdür Çetinkaya, devlet okulu bünyesinde ilk İşitme Engelliler Ana Sınıfı Samsun'da Kasım ayında açmayı planladıklarını söyledi. Müdür Cengiz Çetinkaya, "İşitme Engelliler Ana Sınıfı'nı kurduk. Açmak üzereyiz. Ilıcalı Vakfı bunun büyük bir kısmını bitirdi. Biz 8 bin 300 liralık elektrik ve su tesisat donanımın üstlendik. Onu da okullardan aldığımız kantin ve otopark paylarını okula aktarmak şeklinde karşıladık. Çok önemli proje. Böylelikle bir sosyal projemiz de tamamlanmış olacak" dedi.

19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Saffan Bölükbaş ise ana sınıfı öğrencisi bulmak için Samsun'da kapı kapı dolaştıklarını hatırlatarak, "Şuan öğrenci sayımız 9'a ulaştı. İşitme engelli çocukları olanların ana sınıfı için okulumuza başvursunlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 7 farklı bölgede açılacak olan İşitme Engelliler Ana Sınıfı'nın pilot bölge olarak ilki Samsun'da hizmete girecek. Okulumuzun ek binasını ana sınıfı yapıyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkiye'nin İlk İşitme Engelliler Ana Sınıfı Samsun'da Açılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0