ULUSAL

Türkiye İle Danimarka Arasında Kriz

 
 518
Türkiye İle Danimarka Arasında Kriz - ABD`nin resmi dış yayın organı olan "Voice of America", bugün yaptığı haberde Danimarkalı gazeteci Lars Hedeggard`ı öldüren kişinin Türkiye`de serbest bırakıldığı, sonrasında IŞİD`e katıldığı ve iki ülke arasındaki krizin büyüdüğü iddia edildi.
Bafra Haber

 |  - ABD`nin resmi dış yayın organı olan "Voice of America", bugün yaptığı haberde Danimarkalı gazeteci Lars Hedeggard`ı öldüren kişinin Türkiye`de serbest bırakıldığı, sonrasında IŞİD`e katıldığı ve iki ülke arasındaki krizin büyüdüğü iddia edildi.

Voice of America muhabirlerinden Dorian Jones imzalı haberde Danimarkalı gazeteci ve aktivist Lars Hedegard`ı geçtiğimiz yıl öldüren kişinin Basil Hasan adlı Lübnanlı birisi olduğu belirtildi. Haberde Basil Hasan`ın Musul`da rehin alınan 49 Türk rehineye karşı takas yoluyla serbest bırakıldığı ve bırakılmasının ardından Suriye`ye giderek IŞİD saflarına katıldığı iddia edildi. Haberde ayrıca Danimarka hükümetinin bu durumu öğrenmesinin ardından 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha da gerildiği belirtildi.

İslam karşıtı olarak da bilinen Lars Hedegard, geçtiğimiz yıl şubat ayında silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Saldırgan olayın ardından Danimarka`dan kaçmıştı. Saldırgan geçtiğimiz Nisan ayındaysa Atatürk Havalimanı`nda sahte pasaportla yakalanmıştı. Saldırgan, 2 Ekim`de ise serbest bırakılmıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkiye İle Danimarka Arasında Kriz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0