GÜNDEM

Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi Otistik Engelli Çocuklar Eğitim Merkezinde

 
 534
Türkiye Beyazay Derneği Bafra ŞubesiOtistik Engelli Çocuklar Eğitim Merkezinde - Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi Başkanı Fatih Uyanık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 02 Nisan 02 Mayıs 2014 tarihleri arası "Dünya Otizm Farkındalık Günü" Kapsamında, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi Başkanı Fatih Uyanık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 02 Nisan 02 Mayıs 2014 tarihleri arası "Dünya Otizm Farkındalık Günü" Kapsamında, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret ettiler.

Amacı "Her 150 çocuktan birini etkileyen otizme dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Otistik Engelli çocukları bu bayramda yalnız bırakmamak, onları sevindirmek, karşılaştığı sorunları dinlemek ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için atılması gereken adımları görüşmek" olarak nitelendirilen ziyaret için, Türkiye Beyazay Derneği, Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, öncelikle oradaki çocuklarla ilgilenip, onlarla sohbet ettiler. Daha sonra hep birlikte görüşme salonuna geçtiler.

Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Dündar,"Buraya gelmekle bizleri çok mutlu ettiniz. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim" dedi.

Dursun Dündar, Otizm hakkında bilgiler verip, yapmış oldukları eğitim ve çalışmalar hakkında ise şöyle dedi:

Çocuklarımız aslında çağımızın genel gündemi olan iletişim sorunu yaşamaktadırlar. Nedenleri belli olmamakla beraber, temiz olmayan çevre, doğal olmayan beslenme, git gide zayıflayan iletişimin tetiklediği söylenebilir. Kurumumuz 2009 Kasım ayında Türkiye`nin 33. kurumu olarak kurulmuştur. Çünkü çoğu ile nasip olmayan böyle bir kurum öncelikle teknik bilgi sonrada yerel ve veli desteği ister. Okulumuz her açıdan kaymakamlığımızın himayesini, belediyemizin maddi ve manevi desteğini ve velilerimizin sahiplenmesini gördüğü için bu günlere gelebilmiş yönünü ileriye çevirebilmiştir." dedi.

Ayrıca Dündar, Görme Engelliler adına, dernek faaliyetinin olmasına da sevindiğini ifade ederek, her zaman görme engelli vatandaşlarımızın yanında olacağı sözünü verdi.

Türkiye Beyazay Derneği Bafra şubesi Başkanı Fatih Uyanık ise, derneğin amacı hakkında bilgiler verip, görme engellilerle ilgili yaptıkları faaliyetlerle ilgili olarak şöyle dedi:

" Derneğimiz gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında engelli kardeşlerimize hizmet götürmeye çalışan bir dernektir. Bafra`mızda resmi kayıtlara göre çok sayıda görme engelli vatandaşın yaşadığını tespit ettik ve bu kardeşlerimizin çoğu eğitim seviyesi düşük, toplumdan uzak, hayattan kopuk kimselerdir. Bu vatandaşlarımızın topluma kazandırılması şarttır. Bir eğitim derneği olan Türkiye Beyazay Derneği'ne bağlı Bafra`da bir şube açılmasına karar verdik.

 Toplumun birer ferdi olarak inşallah bu vatandaşlarımızın her türlü maddi ve manevi sorunlarını hep birlikte çözeriz."

Konuşmaların ardından okul müdürü ve yönetimi misafirleri okulu gezdirdiler. Keyifli bir sohbet havası içinde geçen ziyaret en son hatıra resimlerinin çekilmesi ile son buldu.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şubesi Otistik Engelli Çocuklar Eğitim Merkezinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0