SAMSUN

Türker: "Batı'nın Dayattığı Hükümet Modeli Ak Parti-chp Koalisyonu"

 
 73
Türker: "Batı'nın Dayattığı HükümetModeli Ak Parti-chp Koalisyonu" - Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Batı'nın dayattığı Türkiye'deki yeni hükümet modeli AK Parti-CHP ve bunların da çöpçatanı kabinede görev almak üzere Sayın Kemal Derviş yer alacak" dedi
Bafra Haber

 |  - Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Batı'nın dayattığı Türkiye'deki yeni hükümet modeli AK Parti-CHP ve bunların da çöpçatanı kabinede görev almak üzere Sayın Kemal Derviş yer alacak" dedi

DSP Lideri Masum Türker, Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Türker, "AK Parti'den kurtulalım diye bütün diğer partilere 'oyunuzu bölmeyin, yoksa oyunuz boşa gidecek' diye bir algı var. 'Oyunu başka partiye verirsen AK Parti'ye vermiş gibi olursun' gibi düşünceler var. Ve öyle bir noktaya geldi ki iş insanlar gerçekten düşünemez hale geldi" diye konuştu.

"Şu anda Batı'nın da dayattığı Türkiye'deki yeni hükümet modeli, AK Parti tek başına 276'yı aşamayacağı için AK Parti-CHP ve bunların da çöpçatanı kabinede görev almak üzere Sayın Kemal Derviş yer alacak" diyen Türker, şöyle konuştu:

"Dün CHP bir mega proje ilan etti. Bu proje açıklanır açıklanmaz Başbakan çıktı 'Bu benim kitabımda vardı' dedi. Bu iki yaklaşım tesadüfi değil. Beraber bu modeli uygulamak üzere kuracakları koalisyonla ilgilidir. Ben bir muhalefet partisini fazla eleştirmek istemem ama gazeteci arkadaşlarımın da daha sonraki günlerde değerlendireceği gibi bu mega proje üretime dayalı bir proje değil. Bu bir lojistik üssü olarak Türkiye'yi öngörüyor. Ve paketleme üzerinde inşa edilmiş. Bu şuna benzer; Çorum'dan leblebiyi alıyorsunuz getiriyorsunuz. Sonra 'ben leblebiyi şey yapıyorum' diye paketlere koyuyorsunuz. Paketleme işine benzer bir yaklaşımdır. Aslında bu Türkiye için yeniden gözden geçirmemiz gereken bir projedir."

"BİZİM SEÇİM BİLDİRGEMİZ SADECE VAATLER BİLDİRMİYOR"

Seçim bildirgesi hakkında da konuşan Türker, "Bizim seçim bildirgemiz diğer partiler gibi sadece vaatler bildirmiyor. Diğer partilerin bildirgeleri ilk 1 yıl için. Biz bir ekonomik modelle yola çıkıyoruz. Karma ekonomiye yönelik halkçı rekabet ekonomi modeli ile yola çıkacağız. Medyada en çok ilgilendirilen konular asgari ücret, emeklinin maaşı, çiftçiye yapılacak olan ödemeler. Biz asgari ücreti 2 bin lira olarak belirliyoruz. Asgari ücret yoksulluk sınırını aşmak için gerekli olan ücrettir. Bu noktada da emekli maaşının da en az asgari ücretten yüzde 30 fazla olması gerekiyor. Biz emekli maaşını asgari 2 bin 600 lira olarak tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türker: "Batı'nın Dayattığı Hükümet Modeli Ak Parti-chp Koalisyonu" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0