GÜNDEM

Türkav`dan 100.yılında Sevdamız Çanakkale Fotoğraf Sergisi

 
 74
Türkav`dan 100.yılında SevdamızÇanakkale Fotoğraf Sergisi - TÜRKAV Bafra Şubesi 100.Yılında Sevdamız Çanakkale Fotoğraf sergisi açtı.
Bafra Haber

 |  - TÜRKAV Bafra Şubesi 100.Yılında Sevdamız Çanakkale Fotoğraf sergisi açtı.

 

TÜRKAV Bafra Şube Bafra Gençlik Merkezinde 100.Yılında Sevdamız Çanakkale Fotoğraf sergisi açtı.

 TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı)Bafra Şube Başkanı Gıyas Varol, "Bafra Gençlik Merkezindeki Serginin açılışında 100 yıl önce dünya tarihine eşi benzeri görülmemiş bir vatan savunması olarak geçen  ``Çanakkale Savaşları`` nın yıldönümümde ecdadımızın verdiği bu şanlı mücadeleyi çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin daha iyi anlayabilmeleri için 21-25 Mart tarihleri arasında böyle görsel bir fotoğraf sergisi açarak daha iyi anlayabileceklerini düşündük." dedi.

Gıyas Varol sözlerine şu şekilde devam etti:

1915-1916 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı`nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası`nda yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Kurtuluş Savaşının temelleri, Çanakkale`de Conkbayırı`nda ve Anafartalar`da atılmış, bu zaferler Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının mayası olmuştur.

Çanakkale Zaferinin Gelibolu`da yaktığı zafer meşalesi, Kurtuluş savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır.

18 Mart deniz zaferi 25 Nisandan sonraki kara savaşları, sayesinde kazanılan zaferler, Milli tarihimize ve dünya tarihine yön vermiş. Türk Milletinin, küllerinden yeniden doğmasını sağlamıştır.

Çanakkale Savaşının bir günde biteceğini düşünen İtilaf devletleri çok yanılmışlardır. Savaşın uzamasından rahatsız olan İngilizler her türlü hileye başvurmuş, kimyasal silah kullanmış, hastane gemilerini bombalamış. Sivil yolcu gemilerine saldırmış. Ama Türk Milletindeki bu imanı ve inancı yenememişlerdir.

18 Mart 1915 cepheden dönmeyi düşünmeden mücadele eden kahramanlarımız, Mehmetçiğin, çocuklarımızın, kadınlarımızın top yekûn mücadele ettiği Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı bir savaştır.

250 bin Vatan evladının şehit olduğu Çanakkale` ye Vatanın her köşesinden Mehmetçik gelmiş. Bunun yanında Bakü`den Kırım`a kadar Türk dünyasının her köşesinden gelen gencecik evlatlar İslam`ın Son kalesi olarak gördükleri Çanakkale`de şehit olmuştur.

Çanakkale, Türk dünyasının emperyalist küresel güçlere karşı koyduğu destanın ismidir. Çanakkale Türk Milletinin Tüm Dünyaya verdiği insanlık dersinin adıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale`de şehit olan milli mücadele kahramanlarımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü silah arkadaşlarını ve Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

                                                                                                      

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkav`dan 100.yılında Sevdamız Çanakkale Fotoğraf Sergisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0