GÜNDEM

Türkav Bafra Şubesinden Şehitlere Kuran Tilaveti

 
 111
Türkav Bafra Şubesinden Şehitlere Kuran Tilaveti - TÜRKAV Bafra Şubesi, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Kuran-I Kerim Tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.
Bafra Haber

 |  - TÜRKAV Bafra Şubesi, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Kuran-I Kerim Tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.

Cami İmam Hatibi Abdullah Aslan 100 yıl önce dünya tarihine eşi benzeri görülmemiş bir vatan savunması olarak yazılan ``Çanakkale Savaşları`` nın yıldönümünde şunları söyledi.

 "˜`1915-1916 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı`nda cereyan eden deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası`nda yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

Çanakkale Zaferini, büyük Türk Ulusuna, liderler hediye etmiştir. Kurtuluş Savaşının temelleri, Çanakkale`de Conkbayırı`nda ve Anafartalar`da atılmış, bu zaferler Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının mayası olmuştur.

Çanakkale Boğazı`nı denizden aşıp İstanbul`a giremeyen İtilaf Devletleri, Çanakkale kara savaşlarında Mustafa Kemal tarafından durdurulamasaydı, Birinci Dünya Savaşında Çarlık Rusya`sı yıkılmayacak, Ekim 1917 Bolşevik İhtilali de olmayacaktı. Çanakkale Zaferinin yaktığı zafer meşalesi, Kurtuluş savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır.

Böylece 18 Mart deniz zaferi onu taçlandıran 25 Nisandan sonraki kara savaşları, sayesinde kazanılan zaferler, Milli tarihimize ve dünya tarihine yön vermiştir.

18 Mart 1915 tarihinde cepheden dönmeyi düşünmeden mücadele eden kahramanlarımız Mehmetçiğin ve Türk Milletinin, dünyaya verdiği derstir.

1915`teki ruh, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı`ndaki kararlılığın temellerini hazırlamıştır. 250 bin askerimizin şehit olduğu Çanakkale Savaşları`nda Mehmetçik sadece Diyarbakır`dan, İstanbul`dan ya da Anadolu`nun diğer bölgelerinden savaşmaya gelmemiş, Bakü`den Kırım`a kadar Türk dünyasının her köşesinden gelen gencecik evlatlar Çanakkale`de şehit olmuştur.

 Çanakkale, Türk dünyasının emperyalist küresel güçlere karşı koyduğu destanın ismidir ve Türk Milletinin Gücünün tüm dünyada kabul edilişinin yıldönümüdür.

Çanakkale Zaferi günümüzde "Türk" ismini yok saymaya çalışanlara bundan 100 yıl önce verilmiş bir cevaptır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle, Çanakkale`de şehit olan milli mücadele kahramanlarımızı ve engin dehasıyla büyük bir zafere imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.`` Dedi.

Türkiye Kuran-ı Kerim Okuma 1. Cihan KodaL Hoca`nında katıldığı program okunan Kuran- ı Kerim Tilaveti, ilahiler, daha önce şehitlerimiz için okunan hatimler için yapılan dualar ile yapılan ikramlarla bitirildi.                                                                                               

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türkav Bafra Şubesinden Şehitlere Kuran Tilaveti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0