GÜNDEM

Türk Kızılayı'ndan Afete Hazırlık Ve Müdahale Eğitimleri

 
 11
Türk Kızılayı'ndan AfeteHazırlık Ve Müdahale Eğitimleri - Türk Kızılayı, afet gönüllü adaylarına "Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimleri" başlıklı seminer düzenledi
Bafra Haber

 |  - Türk Kızılayı, afet gönüllü adaylarına "Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimleri" başlıklı seminer düzenledi

17 - 19 Ekim tarihleri arasında Öğretmenevi'nde düzenlenen seminere Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Samsun ve Karadeniz Bölgesi'ndeki sağlık çalışanları katıldı.

Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, "Sadece afetler gibi olağanüstü dönemlerde değil, olağan dönemlerde de çalışmalarını aralıksız devam ettiren Türk Kızılayı, düzenlediği eğitim programları ile toplumun bilinç düzeyinin yükselmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Afete hazırlık ve müdahale eğitimi, afet yönetimi ile ilgili bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, uygulanmaların standartlaştırılması, Türk Kızılayı afet müdahale stratejisinin paylaşılması ve ülkemizde meydana gelebilecek büyük bir afete en etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmesine yönelik olarak Türk Kızılayı çalışanları, üyeleri ve gönüllülerine verilen bir eğitim programıdır. Samsun 2. derecede tehlikeli deprem bölgesidir. Bölgeye en yakın fay hattı Kuzey Anadolu fay sistemi olup, Tokat, Erzincan, Niksar, Erbaa, Tosya ve Ladik depremleri bölgede büyük ölçüde hasara neden olmuştur. Heyelan olayları il merkezinin güneyinde Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer alan Havza ilçesi ile kıyı kesiminde bulunan merkez ve Alaçam ilçelerinde yoğun olarak gözlenmektedir. Su baskını olayları, Yeşilırmak ve Kızılırmak havzasında yer alan ilimizin Canik, İlkadım, Atakum, Ayvacık, Havza, Çarşamba, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinde gözlenmektedir" dedi.

Başkan Keskin'in konuşmasının ardından Türk Kızılayı Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitmenleri Fatih Kökcan, Ebru Özcan, Melda Kitapçı, Deniz Bozyiğit ve Merve Dal, gönüllü katılımcılara Kızılaycılık ve uluslararası hareket, afet yönetiminin uluslararası boyutu, afetler ve afet yönetim süreçleri, ulusal afet yönetimi yapılanması ve Türk Kızılayı, Türk Kızılayı'nın afet müdahale hizmet alanları, Türk Kızılayı'nın afete müdahale hizmetlerini destekleyen unsurları ve alan uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türk Kızılayı'ndan Afete Hazırlık Ve Müdahale Eğitimleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0