GÜNDEM

Türk Eğitim-sen'den Milli Eğitime Suç Duyurusu

 
 3425
Türk Eğitim-sen'den Milli Eğitime Suç Duyurusu - Yalçın Köse - Bafra Haber / Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi İbrahim Akekmekçi ve okul müdürleri, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötü kullanmaktan Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi İbrahim Akekmekçi ve okul müdürleri, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötü kullanmaktan Bafra Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Akekmekçi Bafra Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada,`` Bugün daha öncede belirttiğimiz üzere eylemlerimiz ve yasal süreci takibatımız devam etmektedir. Bu itibarla bu değerlendirmede haksız, yanlı, nesnel olmayan ve sübjektif davrandıkları kanaati sübut bulduğu için Bafra İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötüye kullanmaktan irtikap suçundan suç duyurusunda bulunacağım.  Buradaki birçok üyemiz, aynı zamanda okul müdürlerinin de buna {video}sinsile yoluyla devam edeceği kanaatindeyim çünkü şuana kadar özellikle şube müdürü atamalarında yakın zamandaki birçok atamada danıştayın, üst kurul mahkemelerin verdiği kararlar olmasına rağmen milli eğitim şube müdürleri atamasındaki usulsüzlüğünü devam ettirmiş. Akabinde bu kişilere de yasal olmayan bir şekilde hem bağlı olduğu kurum aynı zamanda da personel milli eğitimde bağlanarak 35 puan kullanılmıştır. 35 Puanda İlçe Milli Eğitim Müdürü kullanmıştır. Kendisine ben daha önce defalarca sorulduğunda hatta birçok okul müdürüyle tanıştığında ben seni tanımıyorum dediği sabittir. Tanımadığı insanlar hakkında nasıl bir yargıya varılıp daha 1-2 ay içerisinde puan kullanıp bu insanların yıllarını verdiği, emek ettiği,  milli eğitimde nice başarılar kazandığı sabitken neye göre değerlendirildiği ve nasıl görevden alındığındaki muamma devam etmektedir.

10 yılını, 20 yılını, 30 yılını vermiş insanlar bu kadar süre geçmesine rağmen, bugüne kadar haklarında her hangi bir soruşturma açılmamış, bir değerlendirme açılmamış.  Bu görevi yapamadığıyla alakalı riya katiyle alakalı her hangi suçta sübut bulmamış insanları gelip burada 1-2 ay görev yapmadan o insanların topunu milli eğitim müdür ile oturup görevden alıyorsunuz. Bu nesnel olmayan sübjektif ve yanlı bir değerlendirmedir. Eğer kazanan ve 75 puan üzeri alan kişilere baktığımızda yüzde 90 çoğunlukta belli bir sendika üyesi olduğu görevden alınanların ise birçoğunun okullarındaki öğrencilerinden okul aile birliklerinden tam puan almalarına rağmen 75 puanın altında bırakılarak Şube ve Milli Eğitim Müdürü`nün puanlarıyla görevlerinden çektirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu anlamda bu yanlı değerlendirmeyi kabul etmiyoruz. Eylemlerimizi gerek yasal zeminde gerek diğer platformlarda devam ettireceğimizi beyan ediyoruz.  Bu günde okul müdürlerimizin bir kısmıyla suç duyurunda bulunacağız.  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurunda bulunacağız.``dedi.

Konuşmadan sonra Akekmekçi ve okul müdürleri ellerinde suç duyurusu dilekçeleri ile savcılığa çıktılar.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türk Eğitim-sen'den Milli Eğitime Suç Duyurusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0