SAMSUN

Turizmde Ladik'in Kayak Merkezi, 19 Mayıs'ın Kuş Cenneti Tanıtılacak

 
 280
Turizmde Ladik'in Kayak Merkezi,19 Mayıs'ın Kuş Cenneti Tanıtılacak - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin doğal, kültürel ve tarihi potansiyellerini canlandırıp tanıtarak turizme kazandırmak amacıyla yürüttüğü Ladik ve 19 Mayıs ilçeleri 2015-2017 eylem planı çalışmaları tamamlandı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin doğal, kültürel ve tarihi potansiyellerini canlandırıp tanıtarak turizme kazandırmak amacıyla yürüttüğü Ladik ve 19 Mayıs ilçeleri 2015-2017 eylem planı çalışmaları tamamlandı

Çalışmalar kapsamında Karadeniz Bölgesi'nin gözdesi Ladik Akdağ Kayak Merkezi, 19 Mayıs ise Kuş Cenneti ile öne çıkacak. Her iki ilçeye yapılacak diğer yatırımlar belirlenirken, çalışmaların ihale aşamasından sonra başlayacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi himayesindeki Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) öncülüğünde yapılacak Ladik Turizm Eylem Planı ve 19 Mayıs Turizm Eylem Planı'nın içeriği hazırlandı. Buna göre Ladik 9, 19 Mayıs ise 6 önemli yatırım alacak. Samsun Valiliği'nin de desteklediği ilçe turizm eylem planlarında yer alan yatırımlar, 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatı'na kadar bitirilecek. Turizm konusunda tüm ilçelerde iddialı bir atak başlatan Büyükşehir Belediyesi, 2 yıllık eylem planlarının ardından hazırlayacağı 2 yıllık aksiyon planlarını da devreye koyacak.

Samsun'un kış turizminde öne çıkan ilçesi Ladik'te hayata geçirecek projeleri açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan sıvasız, boyasız ve bakımsız cephe görünümlerini, kent estetiği haline getireceklerini söyledi. Estetikle ilgili konuda Ladik Belediyesi ile ortak çalışacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Ladik ilçemiz, turizm konusunda en çok güvendiğimiz ilçelerimizden birisi. Bu amaçla Ladik'te birbirinden önemli yatırımlara imza atacağız. Projelerin hazırlıklarını tamamlayıp ihale aşamasına geldik. Ladik Turizm Eylem Planı kapsamında Ambarköy'ün eksikliklerini süratle tamamlayacak, yol boyu Leylandi ile ağaçlandırılacağız. Eskiden Ladik Öğretmen Okulu olarak faaliyet gösteren binaları Köy Enstitüsü Müzesi'ne dönüştüreceğiz. Tatlıcak'tan başlayarak Mazlumoğlu kapaklarına kadar olan yolun doğallığını bozmayacak şekilde basit bir bisiklet ve gezi yolu yapacağız" dedi.

Ladik Meydanı'nın ilçeye yakışır bir şekilde yeniden düzenleneceğini belirten Başkan Yılmaz, "Hamamayağı'nda sondaj çalışmalarını başlatacağız. Kış turizminin önemli parçalarından Akdağ Kayak Merkezi'nin master planı yapılarak yeniden yapılandırarak Samsun ve ülke turizmine daha fazla katkı verir hale getireceğiz. Ayrıca ilçeyle özdeşleşmiş yiyecek ve içecekleri ön plana çıkartarak hediyelik ürün olarak pazarlanma noktasında gerekli çalışmaları yaptıracağız" diye konuştu.

"KUŞ CENNETİ 19 MAYIS'IN EN BÜYÜK AVANTAJIDIR"

Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'na sahip olan 19 Mayıs ilçesinde Kuş Cenneti'ni turizmin önemli bir parçası haline getirmek istediklerini söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulma çalışmaları devam eden Samsun Kuş Cenneti Birliği'ni biran önce faaliyete geçireceğiz. Birlik Kızılırmak Kuş Cenneti'ni ayrıntılı bir şekilde değerlendirerek Samsun ve ülke turizmine kazandırılması noktasında gerekli çalışmaları yürütecek. Nebiyan Yaylası'nda yapılmakta olan yatırım ve tesislerin eksikliklerini tamamlayarak hizmete açacağız. Kösedik Mahallesi'nde Köy Müzesi inşa edeceğiz. Dereköy Balıkçı Barınağı'ndan 19 Mayıs Havaalanı arasındaki yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki yolu rekreasyon projesiyle yapacağız. Ayrıca Milli Mücadele yıllarında savunma ve bölge kadınlarının örgütlenmesinde önemli görevler üstlenen ve Atatürk tarafından madalya ile ödüllendirilen Fatma Çavuş'un yaşadığı dağ köyünde, anısını yaşatmak için köy meydanını yeniden düzenleyip, buraya anıtını dikeceğiz. İlçeyle özdeşleşmiş yiyecek ve içecekleri (manda yoğurdu, manda kaymağını vb.) da ön plana çıkartacağız. Yatırımlar her iki ilçemize de hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Turizmde Ladik'in Kayak Merkezi, 19 Mayıs'ın Kuş Cenneti Tanıtılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0