GÜNDEM

Turizmcilerden, Turizm Fakültesi Öğrencilerine Öğüt Ve Cesaret

 
 199
Turizmcilerden, Turizm FakültesiÖğrencilerine Öğüt Ve Cesaret - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Bafra ilçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri düzenlenen "Sektör, Öğrenci Buluşması" konulu panelde sektörün önde gelen isimleriyle bir araya geldi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Bafra ilçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri düzenlenen "Sektör, Öğrenci Buluşması" konulu panelde sektörün önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesinde, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Çilingir`in moderatörlüğünde yapılan panelde sektörün önde gelen isimlerinden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, Sheraton Samsun Otel Genel Müdürü Melih Kızıltan, Samsun My House Otel Yöneticisi Mustafa Öztürk, Samsun Marin Otel Yöneticisi Orhan Kadıoğlu, Yavuz Tur Seyehat Acentesi İşletmecisi Mustafa Yavuz, Loresima Travel işletmecisi Sezai Akın, Börte Turizm işletmecisi Murat Küçük panelistlik yaptı.

Panelistler, öğrencilere kariyerleriyle ilgili nasıl gelişim gösterebilecekleri hakkında fikirler verirken yabancı dilin önemini vurguladılar.

Panelde yabancı diliniz yoksa kariyer yapma şansınızda yok diyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB BYK) Başkanı Temel Uzlu, "Arkadaşlar siz doğru ve iyi bir meslek seçtiniz. Muhakkak ki dünyanın en ilerisinde bile bu işin geleceği var. Turizmin sizler için olamazsa olmazlarından biri PR(Halkla ilişkiler), iyi insan ilişkileridir. Hizmet etmeyi sevmek ve bu meslekte sabırlı olmak kariyer yapmak için bunlar olmazsa olmazdır. Ancak bunların yanında bir öğe var arkadaşlar, hepsinden önemlisi yabancı diliniz yoksa  arkadaşlar turizm sektöründe kariyer yapma şansınızda yok. Bakın lütfen bunu unutmayın eğitiminizi alırken muhakkak iyi öğrenin, mezun olduktan sonra çalışırken öğrenirim derseniz, kariyer yapamıyorsunuz.  Özellikle sizlerin bir abisi ve bu meslekte uzun yıllar geçirmiş biri olarak geleceğiniz için muhakkak dil öğrenmenizi istiyorum. Yoksa kariyer planlarınızı unutun. Çünkü yarın gittiğiniz tesislerde bırakın yabancı turisti yabancı personel olacak." ifadelerinde bulundu.

Sheraton Otel Genel Müdürü Melih Kızıltan ise turizm öğrencilerine şunları söyledi:

Biz işe alımlarda başvuru yapan genç arkadaşlarımızın Cv`sine baktığımız zaman eğitim, görünüş, gülümseme  tamam ama iş yabancı dile geldiği zaman maalesef o Cv`nin değeri yüzde 50 azalıyor. Turizm sektöründe herkese iş var.  Mutfakta da çalışıp diyebilirsiniz ki kendinize, benim mutfakta İngilizceye ne kadar ihtiyacım olacak, Bu şekilde bir yaklaşım çok yanlış. Çünkü mutfak içerisinde iş hayatınıza komi olarak başlayıp komi olarak bitirmek istiyorsanız belki haklı olabilirsiniz ancak bence hedeflerinizi yüksek koymanız lazım. Ben mutfak şefi olacağım, ben dünyaya açılacağım, demelisiniz ve bunu dediğinizde yabancı dil olmazsa imkansız olur. Dünya o kadar küçüldü ki şirket içerisinde transferler sıklıkla rastlanan bir şey. Ama bu transferlerden yararlanabilmek için İngilizce şart.

Panele Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Samsun Barosu Bafra Temsilcisi Serkan Dönüm ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Turizmcilerden, Turizm Fakültesi Öğrencilerine Öğüt Ve Cesaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0