GÜNDEM

Turizm Fakültesi Öğrencileri Gökçeağaç'a Hayran Oldu

 
 1253
Turizm Fakültesi ÖğrencileriGökçeağaç'a Hayran Oldu - 19 Mayıs Üniversitesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi öğrencileri, kültür ve turizm yönünden incelemek amacı ile Gökçeağaç`a bir araştırma gezisi düzenledi.
Bafra Haber

 |  - 19 Mayıs Üniversitesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi öğrencileri, kültür ve turizm yönünden incelemek amacı ile Gökçeağaç`a bir araştırma gezisi düzenledi.

19 Mayıs Üniversitesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi öğrencileri; Tansu İnce ,  Serpil Güner, Ayşenur Ünal, Yasin Şenyurt, Mustafa Demirbaş`dan oluşan bir ekip, köyü kültür ve turizm yönünden incelemek amacı ile Gökçeağaç`a bir araştırma gezisi düzenledi.

Köyde ki eski ahşap konaklar, müze ve doğal güzelliklere hayran kalan ekip, köy ormanının ise foto safari tutkunlarının kaçırmaması gereken yerlerden biri olduğunu belirterek turizm açısından bunların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ekip adına açıklama yapan Tansu İnce, "Ëœ`Gezi amacımız bölgenin kültür turizmini incelemek ve Gökçeağaç'ı ve Gökçeağaç'ta bulunan  ilk köy müzesindeki kuşaktan kuşağa aktarılan eserleri çevremizdeki insanlara tanıtmak, Gökder Derneği Başkanı Turgut Demir ve Gökçeağaç halkına bize karşı gösterdikleri misafirperverlik ve ilgiden dolayı teşekkür ederiz."  dediler.

Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan Tarihi Karadede Panayırı, Karadeniz`in ilk Köy Müzesi, Hıdırellez Uçurtma Şenliği, konserler ve birçok aktivite, hepsinin ortak özelliği Gökçeağaç da yapılıyor olmaları.  

GÖKDER tarafından yapılan bu faaliyetlere köyün doğal ve tarihi güzellikler ile ekolojik yapısı da de eklenince Gökçeağaç bölgenin kültür ve turizm merkezi olarak ilgi çekiyor.

Gökder Başkanı Turgut Demir, "Genç, kültür ve turizm elçilerini misafir etmekten son derece mutlu olduk. Gökçeağaç artık bölgenin ekolojik, kültür ve turizm köyü olma vasfındadır.  Bununla ilgili bazı projelerimiz var, örneğin köyde ki ahşap konakların pansiyon olarak turizme açılması, offroad yarışlarının Bafra`ya kazandırılması gibi. Zannediyorum gerçekleştirdiğimizde bölgemize ciddi bir katkı sunmuş olacağız."  dedi.

Geziye 2014 Karadede Panayır ağası Dursun Ali Yücel ve Gökder yöneticileri de katılırken, katılımcılara Karadede Panayırı eski Hanım ağası Seher DoğanaY tarafından yemek verildi.

Ağustos ayında da TÜBİTAK`la yürütülen bir proje kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden gelen dört kişilik bir ekip köyde 2 gün süre ile kalarak Tarihi Karadede Panayırını incelemiş ve panayırın Dünya Kültürel Miras listesine aday olmasına karar verildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Turizm Fakültesi Öğrencileri Gökçeağaç'a Hayran Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0