SAMSUN

Turan Çakır: "Kaçak Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz"

 
 439
Turan Çakır: "Kaçak Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz" - Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yazılı talimatıyla 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun uygulanmasını sağlamak, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılaşmayı önlemek, imar kirliliğinin önüne geçmek ve Samsun'a estettik ve görsel bir kimlik kazandırmak için çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, denetim ve uyarı çalışmalarını hızlandırdı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir önceki toplantısında Meclis Başkan Vekili Turan Çakır'ın da gündeme getirdiği, kaçak yapılaşmaya yönelik faaliyetlerde artış yaşandığı ile ilgili tespit ve bu yönde alınması gereken önlemlerle ilgili çalışmalar Samsun kamuoyunda bir süredir tartışılıyor.

Konu ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, kaçak yapılaşmanın öncelikli gündem maddelerinden birisi haline geldiğini ifade ederek, "Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, bu konu ile ilgili bir süre önce tüm ilgili birimlere bir yazı yazarak 3194 Sayılı Kanun'un 32. Maddesi gereği yıkılmasına karar verilmiş inşaatların halen yıkılmamış olmasının kaçak yapılaşmada örnek teşkil edeceği, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaatların artmasına sebep olacağı konusunda bizleri uyararak derhal bu kapsamdaki yapıların yıkılması gerektiğini belirtti. Bu konuda zaten duyarlı bir belediye olarak Başkanımızın talimatı sonrası bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Kanunlara duyarlı ve saygılı olan vatandaşlarımızın bilmesini isteriz ki kesinlikle yasadışı bu yapılaşmalara izin vermemekte ve önüne geçmekte kararlıyız" dedi.

"İLÇE BELEDİYELERİNİ UYARDIK"

Kaçak yapıların engellenmesi ve tespiti yapılan bina ve eklentilerin yıkılması ile ilgili öncelikli görevin ve sorumluluğun ilçe belediyelerine düştüğünü anımsatan Turan Çakır, "Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapılarla ilgili öngörülen iş ve işlemleri süresinde yapmayan veya geciktiren mahalli yönetici ve kamu kurumlarına ve özellikle ilçe belediyelerine resmi yazı yazarak uyarıda bulunduk. İhmali olan kişi ve kurumlarla ilgili yasal işlem başlatacağımızı da açıkça bildirdik. Bu sorun bütün Samsun ve Samsun halkının sorunu. Herkes üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

26 KAÇAK BİNA İÇİN SUÇ DUYURUSU

Kaçak yapılaşmayla mücadelenin 7 gün 24 saat devam edeceğini dile getiren Turan Çakır, "İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Yapı Denetim Şube Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan 3 mobilize ekiple 24 saat denetim yapıyoruz. Son dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanun'un 11.maddesi kapsamında İlkadım ilçesinde 10 adet, Atakum ilçesinde 15 adet, Tekkeköy ilçesinde 1 adet imara aykırı ilave eklenti tespit edilmiş olup; gerekli yasal işlemlerin yapılması için ilgili ilçe belediyelerine bildirilmiştir. Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanun'unun 184. maddesi (İmar Kirliliğine Neden Olma) gereği Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulunulmuştur. Bu denetimler artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Kaçak yapıların kentin geleceğini etkilediğini, oluşturduğu çirkinliğin ötesinde duyarlı vatandaşların adalet duygusuna da zarar verdiğini ifade eden Turan Çakır, "Biz vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığının verilen mücadelede çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gördükleri, tanık oldukları, duydukları bu yöndeki kanunsuz yapılaşmaları mutlaka ilgili birimlere bildirsinler. Bazen şahit oluyoruz; yeni ve modern bir bina yapılmış. Bir süre sonra o binanın üstüne gecekondu görünümlü bir ek yapılıyor. Hem o binanın görüntüsünü hem de şehrin görüntüsünü bozuyor. Ama milyarlarca lira verip o binada oturan apartman sakinleri buna göz yumabiliyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Benim ricam kendi binaları ya da başkaları, böyle tespitler yaptıklarında bizimle irtibata geçsinler. Şehrimizi bu çarpık ve yasal olmayan çirkinliklerden birlikte kurtaralım" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Turan Çakır: "Kaçak Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0