SİYASET

Tuncay Yurduseven Tekrar Başkan

 
 3815
Tuncay Yurduseven Tekrar Başkan - AK Parti Bafra 5. olağan kongresini mevcut başkan Tuncay Yurduseven tekrar kazanarak güven tazeledi.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Bafra 5. olağan kongresini mevcut başkan Tuncay Yurduseven tekrar kazanarak güven tazeledi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezinden yapılan olağan 5. kongrede Tuncay Yurduseven ve Aydın Akkurt yarıştı.
Kongrede 431 delegenin 428`i oy kullandı, 2 oy geçersiz sayıldı. 300 delegenin oyunu alan Tuncay Yurduseven bir dönem daha Bafra AK PArti ilçe başkanı seçildi. Diğer aday Aydın Akkurt 126 oy aldı.

Tekrar başkan seçilen Tuncay Yurduseven ve İl Başkanı Fuat Köktaş birer teşekkür konuşması yaptı.
Tuncay Yurduseven teşekkür konuşmasında şunları söyledi:
Hepinize göstermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz kongre sürecini yakından takip ettiniz, bu süreci birlikte yaşadık.
Delege seçimlerinden itibaren vermiş olduğunuz desteğe ve delege ziyaretlerinde göstermiş olduğunuz misafirperverliğe çok teşekkür ediyorum.
Genel merkez tarafından yapılan istişarelerde vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ediyorum. Tabi Genel Merkezimiz ve İl başkanımızda yaptığı konuşmada  belirttiği gibi bizi uygun gösterdiler. Sizlerde biraz önce sandığa giderek bu istişarelerin ne denli doğru yapıldığını burada gösterdiniz. Belki klasik bir söylem olacak ama burada AK Parti kazandı. İnşallah bundan sonraki 3 yılda çalışmalarımız ve 2015 genel seçimleriyle kazananın AK Parti olacağını yönetimimle birlikte size göstereceğiz.

Tuncay Yurduseven`in ardından söz alan Samsun İl Başkanı Köktaş, teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Sevgili delegasyon bugün bir görevinizi daha yerine getirdiniz Allah hepinizden razı olsun. Salonun hazırlanmasında, kongre sürecinin sağlıklı yürümesine kadar emeği geçen gençlik teşkilatımıza, kadın kollarımıza, AK Parti teşkilatımıza, salon güvenliğini tutan emniyet mensubu kardeşlerimize ve oy kullanma sürecinin ilk dakikasından son anına kadar görevini yerine getiren sandık kurulu üyelerimize sandık kurulu başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ederim. 

Kongreler yenilendiğimiz, tazelendiğimiz yerlerdir demiştim. Kongreler bizi ayrıştırmamalı, ayrı kutuplara göndermemeli tam aksine bizi sıkı sıkıya bir birine bağlayan yerler olmalı demiştim.

Bu kongrenin sonunda bir kez daha  bunu gördüm. Teşkilatsız hiçbir şeyin olmayacağını, teşkilatsız hiçbir zaferin kazanılamayacağını, teşkilatsız tarih kazanılamayacağını bir kez daha gördüm.

Değerli arkadaşlar kongre sürecinin Bafra`mıza, Samsun`umuza hayırlar getirmesini cenabı Allah`tan diliyorum.  Kongre sonucunu merak eden Genel Merkezimize rapor vermek için içeri gittiğim anda Aydın Akkurt kardeşim dışarıya çıkmış, salonu terk etmiş. Şu anda bu konuşmayı yaparken onunda yanımda olmasını ve onunda kongreye dair görüşlerini açıklamasını arzu ediyordum. Ama bu fırsatı Aydın kardeşim bize vermedi. Şimdi Tuncay kardeşimin sorumluluğu iki katına çıktı. Bu kardeşlerimiz bizlerin yol arkadaşı, bu kardeşlerimiz bizlerin inmeyen taşıdır. Şu ana kadar yarış vardı, kazanma hırsı vardı ama şu andan sonra kolektif yürümek, omuz omuza mücadele etme günü gelmiştir.

Tuncay kardeşim yarın bu arkadaşlarımı partiye davet edip "burası sizin baba ocağınız, gelin birlikte mücadele edip birlikte çalışalım." deme zorunluluğundadır. Çünkü idareciler herkesi idare etmekle meşguldür. Onların gönüllerini almak, onları sisteme dahil etmek zorundadırlar. İnanıyorum ki Tuncay kardeşimde yönetime seçilen yeni ve eski  arkadaşlarıyla bu gayret içerisinde olacaklar ve AK Parti`nin, kaybedecek hiç bir neferi olmayan AK Parti`nin 2015 seçimlerinde Bafra yine oyunu arttırarak devam edecektir.

İl başkanı olarak 3. yerel kongreleri idare etme görevini Allah bana nasip etti. 2003-2006-2014 tarihindeki olağan kongreleri idare etme ve yönetme şansına eriştim. Demokrasi şölenimizde her iki aday kardeşimizin göstermiş olduğu sabır, göstermiş olduğu dirayet ve göstermiş olduğu şefkatten dolayı herkese teşekkür ediyorum.

Bu kararlı duruşumuzu devam ederek yolumuza devam edeceğiz. Bu bana oy verdi bu vermedi, bu yanımdaydı bu değildi tartışmalarını asla Bafra`da duymak istemiyoruz. Bafra kendine yakışanı her seçimde her kongrede yaptı. Bundan sonrada yapacağına inanıyorum. Sabahın erken saatlerinden beri burada oy kullanma hakkını yerine getirmek için burada nöbet tutan ve burada bizi dinleyen herkese teşekkür ediyorum.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tuncay Yurduseven Tekrar Başkan içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0