SAMSUN

Tübakkom 12. Dönem Genel Kurulu

 
 119
Tübakkom 12. Dönem Genel Kurulu - Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu (TÜBAKKOM) 12
Bafra Haber

 |  - Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu (TÜBAKKOM) 12

Dönem Genel Kurulu ve 13. Dönem Sözcü Seçimi Samsun'da yapıldı.

25-26 Nisan tarihleri arasında Atakum Grand Amisos Otel'de düzenlenen genel kurula Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBAKKOM İş Güdüm Sorumlusu Av. Yurdagül Gündoğdu, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, baro başkanları, TÜBAKKOM üyeleri ve avukatlar katıldı.

Kurulun açılış konuşmasını yapan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Kalkınma, toplumsal düzenin sağlanması güvenlik içinde bir yaşam sürdürebilmek için kadınla erkeğin omuz omuza, yan yana olmalarının sağlanması tartışılmaz ön koşuldur. Buna rağmen kadını ikincil bir yaratık olmasını sağlamaya çalışmak evrensel insanlık sorunu hatta onun ötesinde hiç tartışmasız evrensel bir insanlık suçudur. Diğer tarafta avukat, savunma, yargı üçlüsünün içinde savunmanın temsilcisi olarak adaletin tesisinde tartışılmaz temel bir unsur olmasına rağmen bugün bu üçlü ayaktan avukat ayağı sistematik bir şekilde kırılmaya çalışılıyor. Bugün kadınımız, kadınlarımız gördükleri şiddetle yaşadıkları mobing ile her gün binlercesini yaşadığımız olumsuz tavırlarla toplumun dışına ötelenmeye çalışılırken diğer yandan avukatlar maalesef hem kurumsal olarak hem bireysel olarak çok çeşitli haksızlıklara uğruyor" dedi.

TÜBAKKOM 12. Dönem Sözcülüğünü 2 yıl boyunca Samsun'un yaptığını belirten Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBAKKOM İş Güdüm Sorumlusu Av. Yurdagül Gündoğdu, "2 yıl boyunca Samsun Barosu'nun dönem sözcüsünde gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı. Bundan sonraki yapılacak dönem sözcüsü seçimlerinde seçilecek arkadaşlarımızda bu çalışmaları daha ivme kazandırarak sürdüreceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sunumlar yapıldı. Daha sonra TÜBAKKOM 13. Dönem Sözcüsü seçimi için adaylar belirlendi. Isparta, Trabzon, Osmaniye, Edirne ve Burdur Barosu'nun aday olarak gösterildiği seçimlerde 42 baro başkanlığından 51 avukat oy kullandı. Buna göre en yüksek oyu alan Osmaniye Baro Başkanlığı 17 oyla TÜBAKKOM 13. Dönem Sözcüsü seçildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tübakkom 12. Dönem Genel Kurulu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0