GÜNDEM

Tobb Ab Uyum Komisyonu Ankara`da Toplandı

 
 46
Tobb Ab Uyum Komisyonu Ankara`da Toplandı - TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz`un katılımıyla gerçekleşen AB Uyum Komisyonu toplantısı TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başar`ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Bafra Haber

 |  - TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz`un katılımıyla gerçekleşen AB Uyum Komisyonu toplantısı TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başar`ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Başar konuşmasında, "Toplantı gündemimizi daha ziyade, Türkiye-AB ilişkileri ve bu ilişkileri doğrudan ilgilendiren konular hakkında bir bilgilenme oturumu şeklinde tasarladık. Bu çerçevede; Türkiye-AB İlişkileri, AB-ABD Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması, Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyalogu konularındaki gelişmeleri ele alacağız" ifadesini kullandı.

Toplantıda, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Burak Erdenir, Büyükelçi Bozkurt Oran ve İKV Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz de bulundu.

Türkiye-AB İlişkileri, AB-ABD Trans-Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması Müzakereleri ile Geri Kabul ve Vize Serbestisi Diyalogu konularının ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Kopuz, "Türkiye için Avrupa Birliği katılım sürecinin, istikrarlı ve kurumsallaşmış bir demokrasinin yerleşmesi, Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü, Temel hak ve özgürlüklerin korunması, İşleyen bir piyasa ekonomisinin varlığı, AB içindeki piyasa güçleri ve rekabet baskısına karşı koyma kapasitesine sahip olunması ve nihayetinde, mevzuatı uygulayabilme kapasitesi olan güçlü bir kamu bürokrasisinin temel çıtası olduğunu belirtti.

Kopuz, iş dünyasının AB katılım sürecine ciddi destek verdiğini vurguladı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tobb Ab Uyum Komisyonu Ankara`da Toplandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0