GÜNDEM

Timsal Karabekir: Karabekir Paşa, Ermeni İddialarını Tahmin Edip Yetkilileri Uyarmıştı

 
 2269
Timsal Karabekir: Karabekir Paşa, Ermeniİddialarını Tahmin Edip Yetkilileri Uyarmıştı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Milli Mücadele Kahramanlarından Kazım Karabekir`in kızı Timsal Karabekir, Bafra`da katıldığı "Dünü unutma yarına hakkın olsun" adlı konferansta, "Karabekir Paşa, Ermeni iddialarını tahmin edip yetkilileri uyarmıştı."            dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Milli Mücadele Kahramanlarından Kazım Karabekir`in kızı Timsal Karabekir, Bafra`da katıldığı "Dünü unutma yarına hakkın olsun" adlı konferansta, "Karabekir Paşa, Ermeni iddialarını tahmin edip yetkilileri uyarmıştı."            dedi.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen "Dünü unutma yarına hakkın olsun" konferansına katılan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, babasının bilinmeyen yönlerini katılımcılar ile paylaştı.

Konferansa, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun MHP İlçe Başkanı Şaban Kılıç, MHP Bafra İlçe Başkanı Hüseyin Acar,Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansında, geçmişte çok ıstıraplar çekildiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında gençlere seslenerek meslekleri ne olursa olsun bir tarihçi kadar tarih bilmeleri gerektiğini vurgulayarak "Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer" dedi.

Karabekir,  "Karabekir Paşa, Ermeni iddialarını tahmin edip yetkilileri uyarmıştı. Kazım Karabekir anılarında diyor ki; 'İstanbul'a gelir gelmez Harbiye Nazırı Abdullah Paşa'ya çıktım. Ben size Doğu'da Ermeni mezalimini içeren bir takım vesikalar gönderdim. Niçin bastırmadınız. İlerde Ermeniler bunun tersiyle bizleri suçlayacaklar. O dönemde devletin bütçesi dahil kimsenin cebinde yeterli para yoktu bunları bastıracak kadar. Temin ettim ve bastırttım.' Ne acıdır ki, Kazım Karabekir'in bu uyarıyı yapmasının üzerinden yüz yıl geçti ve biz hala bu çirkinliklerle uğraşmaktayız" ifadesini kullandı.

Babasının, doğu illerinde yetim çocukları okutan, kurslara gönderen bir "   Ãƒ"¹Ã..."Yetim babası` olarak bilindiğini anlatan Karabekir, "Okullarda her konuda kurs vererek onları eğitirdi. Kurduğu okulda Yetimhanedeki yavruları için Ağaç Bayramı, Kitap Bayramı ve Beden Eğitimi Bayramı yapardı. Okumak onun için önemliydi. Kitap Bayramını, peygamberimizin doğum gününde yapmıştı." şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Timsal Karabekir: Karabekir Paşa, Ermeni İddialarını Tahmin Edip Yetkilileri Uyarmıştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0