SAMSUN

Terme Termik Santrale Karşı

 
 409
Terme Termik Santrale Karşı - Samsun`un Terme ilçesinde kurulması planlanan kömür santraline karşı 41 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek eylem yaptı
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Terme ilçesinde kurulması planlanan kömür santraline karşı 41 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek eylem yaptı

Terme Belediye Meydanı`nda toplanan Terme Çevre Platformu Gönüllüleri tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar yapılması planlanan termik santrale karşı olduklarını söyleyerek, "Biz ölmeden buraya santral giremez"  dediler. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, "Bu kara sevdadan vazgeçin"  şeklinde çağrıda bulundu.

41 sivil toplum kuruluşlarla birlikte tüm siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu Terme Çevre Platformu`nun (TERÇEP) gerçekleştirdiği eylemde konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Kul, "Herkesin gözünü para bürümüş. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ama şunu bilelim: Bu dünyada en değerli olan şey insan yaşamıdır. Paranın satın alamayacağı şeyler de vardır. Kızılderili bir şefin de dediği gibi, `Son ağaç kesildiğinde, son ırmak kuruduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenilecek bir şey olmadığını anlayacaktır.` Ben şimdi buradan o vicdanlara sesleniyorum. Bizim yeşilimize, mavimize, havamıza, suyumuza aşıksınız. Hem de bu aşk kara bir sevda. Sizlere sesleniyorum. Lütfen bu kara sevdadan vazgeçin"  ifadelerini kullandı.

"SANTRALLERE HAYIR" 

TERÇEP Platformu Sözcüsü Zekai Altunpala ise yaptığı basın açıklamasında, termik santrale karşı olduklarını yineledi. Altunpala, "Şu anda iki şirketten biri ÇED raporu çalışmaları başlatmış, diğer şirket ise EPDK`ya izin için başvurmuştur. Devamı nasıl gelecek derseniz, perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. OMV`de sessiz kalan bizler bundan sonra sessiz kalmayacağız. Kurulması düşünülen termik santral ve benzerleri çevre-doğa katliamına sebep olacak her türlü zararları içermekte denizi, ormanları, tarımı yok edecek niteliktedir. Biz insanız. Topraksız, susuz, havasız yapamayız. Sadece parayla olacak iş değildir insanlık. Biliyoruz, bu santraller, geleceğimizi küle çevirecek. Topraklarımızı fakirleştirecek, havamızı suyumuzu zehirleyecek, bizleri hasta edecek, yerimizden yurdumuzdan olacağız. Bizler aklı başında olan insanlar, kirli enerji üreten santrallere karşıyız. Biz, bize ölümü gösterip sıtmaya razı edecek tuzaklara karşıyız. Bizler özgürce ve sağlıklı olarak çalışıp üretmemizi engelleyecek kumpaslara karşıyız"  diye konuştu.

TERÇEP gönüllüleri de termik santrale karşı olduklarını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından toplu halde fotoğraf çektirildi ve termik santrale "hayır"  denilerek eylem sonlandırıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Terme Termik Santrale Karşı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0