SAMSUN

Terme Belediyesi De Asansörleri Mmo'ya Emanet Etti

 
 401
Terme Belediyesi De Asansörleri Mmo'ya Emanet Etti - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Canik, Tekkeköy ve Bafra İlçe Belediyelerinden sonra Terme Belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı
Bafra Haber

 |  - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Canik, Tekkeköy ve Bafra İlçe Belediyelerinden sonra Terme Belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı

Protokole, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından imza konuldu. Terme Belediyesi Hizmet Binası'nda imzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Terme Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube tarafından TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirilecek.

İmzalanan İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri protokolü ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, asansör kontrol protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürkan, belediye, asansör montaj ve bakım firmaları ile birlikte Terme'de kullanımda olan insan/yük asansörlerin kontrollerini gerçekleştireceklerini, günlük hayatta yoğunlukla kullanılan ulaşım araçlarının başında asansörlerin geldiğini, oluşabilecek kazaların önüne geçilmesinde yapılacak olan kontrollerin önemli olduğunu açıkladı.

Terme Belediyesi Başkanı Şenol Kul ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Terme Belediyesi olarak Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile aramızda hem mevcut asansörlerin yıllık periyodik kontrol ve bakımı hem de bundan sonra yapılacak yeni binaların asansörlerinin tescili için protokol imzaladık. Bu protokole göre; Terme Belediyesi olarak ilçemiz sınırlarındaki tüm asansörlerin kontrol ve bakımlarını Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi yapacak. Asansörlerin periyodik bakımları ile ilgili vatandaşlarımız hem bize hem de protokol imzaladığımız oda yöneticilerine yardımcı olmalarını istiyorum. Bakımlar ile vatandaşlarımız endişe ve kaygıdan da kurtulmuş olacak."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Terme Belediyesi De Asansörleri Mmo'ya Emanet Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0