SAMSUN

Tekkeköy'de Ömer Döngeloğlu Konferansına Yoğun İlgi

 
 152
Tekkeköy'de Ömer DöngeloğluKonferansına Yoğun İlgi - İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Tekkeköy Belediyesi ile Başköy Yatılı Erkek Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen konferansta Tekkeköylülerle buluştu
Bafra Haber

 |  - İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Tekkeköy Belediyesi ile Başköy Yatılı Erkek Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen konferansta Tekkeköylülerle buluştu

Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen konferans öncesi kurs öğrencileri ilahi ve Kur'an ziyafeti verdi. Kendine has yorumu ile katılımcıları hüzünlendiren Döngeloğlu, verdiği örneklerle de geçmişten günümüze ışık tuttu.

"Peygamberimizin örnek hayatı" konulu konferansındaki konuşmalarında Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler veren Döngeloğlu, sahabelerin yaşantılarından da alıntılar yaptı. Döngeloğlu, "Yokluk zamanında vermek çok önemli bir davranıştır. Peygamber Efendimiz ve sahabelerimiz öyle yapardı. Günün şartlarında yoku paylaşırlardı. Şimdi evlerde lüks eşyalar var, televizyonlar, akıllı telefonlar var. O zamanlar Efendimiz, mescit yapmak için elleriyle kerpiç taşırdı. Şimdi o günlerden eser yok. İnsanlarımız dünyalık işlerin sevdasına düşmüş. Bu ilçede 37 öğrenciyle eğitim veren Tekkeköy Başköy Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda bu öyle olmadı ve olmayacak. Buralara milletimiz sahip çıkacak ve Peygamber efendimizin yolunda yürümekten nasibini alacak. Tekkeköylüler Tekkeköy isminin çıkışındaki tekke adına sahip çıkıp bu mantığıyla hareket ederek Tekke ismine yaraşır şeyler yapacaktır" dedi.

BAŞKAN TOGAR'DAN DÖNGELOĞLU'NA DAVET

"İlahiyatçı yazar Sayın Ömer Döngeloğlu hocamıza bu güzel ve duygu yüklü konferansından dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Düğün salonumuz tıklım tıklım doldu. Peygamberimizin örnek hayatı ve sahabelerin yaşamlarından kesitler ve örneklerin yer aldığı konferans hepimizi bu fani dünyanın havasından bir anda olsa uzaklaştırdı. Yüce Allah'ım bizlere ve tüm müminlere Peygamber efendimize yakışır bir ömür sürdürmeyi nasip etsin. Ömer Döngeloğlu hocamızı Ramazan ayında bir iftar veya sahur programını burada düzenleyip sunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Programın anısına Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'na bir hediye takdim etti.

Konferansa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Kur'an kursu imamı ve hocaları ile binlerce Tekkeköylü katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tekkeköy'de Ömer Döngeloğlu Konferansına Yoğun İlgi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0